Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cioloș și Tobă își bat joc de două institituții vitale ale Prahovei

Postat la: 22.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In judetul Prahova se petrece, de cateva luni, o situatie fara precedent girata de catre premierul Dacian Ciolos si ministrul Administratiei si Internelor- Petre Toba. La ceva timp dupa instalarea cabinetului Ciolos, prefectul judetului Prahova- Rodica Paraschiv, a fost inlocuita cu directorul ANAF, Cosmin Georgescu.

Dar, dupa alegerile locale, mai exact din 29 aprilie 2016, Cosmin Georgescu a fost demis din functia de prefect si nici pana azi premierul Dacian Ciolos nu a numit un alt prefect, fapt pentru care atributiile fiind preluate de catre subprefectul Madalina Lupea. Aceasta ar trebui să gestioneze mai multe crize administrative, cum ar fi cozile uriașe de la permise, pașapoarte și înmatriculări auto, dar mai ales sa faca fata la numeroasele sesizari din judet privind problemele cetatenilor, in special cele care vizeaza impozitarea gresita a terenurilor si abuzurile primarilor. Cam greu de gestionat asemenea situatii cand este interimar.

Insa, la Inspectoratul Judetean de Politie Prahova, situatia de interimat este una si mai aberanta. Cel mai mare inspectorat judetean de politie din tara, dupa municipiul Bucuresti, care este Prahova, nu are conducere. Ca urmare a problemelor generate de scandalul in care a fost implicat ex- seful IJP Prahova, Viorel Dosaru, la conducerea acestui inspectorat a fost imputernicit, la jumatatea lunii februarie 2016, comisarul sef de politie Eduard Miritescu. Insa, cum si ceilalti doi adjuncti ai fostului sef al IJP Prahova au avut probleme si ei au fost demisi. Ca atare, IJP Prahova are acum un sef interimar in persoana lui Eduard Miritescu, dar cum acesta este interimar, nu poate sa-si numeasca adjunctii.

Astfel, de peste sase luni de zile, IJP Prahova are un sef interimar, fara adjuncti, ceea ce inseamna ca toate activitatea inspectoratului este una de azi pe maine. Practic, majoritatea sesizarilor cetatenilor privind ilegalitatile din zona economica, a tulburarilor ordinii publice si abuzurilor savarsite de anumiti angajati ai statului sunt plimbate, tergiversate si, ulterior, musamalizate. Insa, seful Politiei Romane, chestorul Bogdan Despescu, nu misca in fata ministrul Petre Toba, asa ca slabe sanse de a numi un politist bine pregatit profesional la sefia IJP Prahova, ceea ce nu s-a intamplat in ultimii 15 ani.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE