Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ciolos l-a demis pe Rares Vaduva, seful serviciului secret al MAI, anchetat de DNA

Postat la: 29.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rares Vaduva, seful Departamentului de Informatii si Protectie Interna din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (DIPI), va fi inlocuit de catre premierul Dacian Ciolos in cursul acestei zile, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu.

Rares Vaduva a fost pus sub acuzare pentru abuz in serviciu, favorizarea infractorului si deturnare de fonduri intr-un dosar dinsjuns din cel al lui fostului ministru Gabriel Oprea. Rares Vaduva a fost audiat luni dimineata la DNA. Si fostul sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna din cadrul MAI, Gelu Oltean, s-a prezentat luni la sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

Anchetatorii verifica in acest dosar modul in care au fost cheltuiti banii serviciului secret al Ministerului de Interne. Dosarul lui Vaduva este disjuns din cel al fostului ministru de Interne Gabriel Oprea. Oprea a fost trimis in judecata in luna mai in dosarul masinii de serviciu cumparate din banii serviciului secret al MAI. Fostul ministru de Interne este acuzat de abuz in serviciu. Potrivit DNA, Gabriel Oprea a suplimentat bugetul Directiei pentru a cumpara o limuzina Audi A8 pentru propria folosinta, in timpul mandatului.

Procurorii DNA sustin ca, in vara lui 2015, Gabriel Oprea a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative pentru Departamentul de Informatii si Protectie Interna. Fostul ministru a aprobat si cumpararea limuzinei sustinand ca, in calitate de demnitar, are nevoie de protectie. Rares Vaduva este la conducerea DGIPI din februarie anul acesta. Intre 2006 si 2014, Vaduva a avut functii de conducere si de executie in cadrul Serviciului Roman de Informatii. Anterior a avut functii de executie in cadrul Politiei Romane, potrivit CV-ului sau.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE