Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cod portocaliu de inundații. Care sunt zonele cele mai afectate

Postat la: 23.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cod portocaliu de inundații pentru mai multe zone din țară. Din cauza ploilor abundente, care au căzut în ultimele ore, mai multe localități din țară au fost inundate. Meteorologii anunță că și în următoarea perioadă vor exista astfel de fenomene.

Cod portocaliu de inundații în județele Suceava, Neamţ și Harghita. Hidrologii avertizează că râurile mici vor ieși din matcă. Din cauza ploilor din ultimele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite. Cotele de atenție vor fi depășite și pe afluenții râurilor Mureș, Olt, Trotuş, Putna, Vedea, dar și în bazinele Buzăului, Ialomiţei și Prahovei. Pentru toate aceste zone hidrologii au instituit codul galben de inundații.

Și Capitala a fost afectată de ploile abundente. Peste 20 de solicitări de intervenții pentru extragerea apei acumulate în subsolurile locuințelor sau în curțile bucureștenilor, ca urmare a ploii torențiale, au fost făcute, luni seara (în intervalul orar 22:00 - 23:00), către Inspectoratul pentru Situații de Urgență București. Peste 20 de persoane au solicitat ajutprul ISU, după ploaia torenţială de luni seara, din Capitală. Mai multe locuinţe şi curţi au fost inundate, iar pompierii au intervenit ci motopompe pentru extragerea apei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE