Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












DIICOT, anchetă cu privire la reportajul treficantilor de arme de pe Sky News

Postat la: 08.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

DIICOT a demarat o anchetă pentru a verifica informațiile lansate de către jurnaliștii de la Sky News cu privire la o întâlnire a acestora cu doi români traficanți de arme.

"Verificăm veridicitatea celor apărute în media. Sunt multe necunoscute, sunt multe nepotriviri. Pare puțin ciudat că traficanții de arme s-au lăsat fotografiați de jurnaliștii britanici și mai ales că lasă de înțeles că traficanții știu că sunt jurnaliști", a declarat Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu. Pentru preţul potrivit, traficanții din Romania vând arme obținute din Ucraina tuturor celor care doresc, inclusiv teroriștilor. Este detaliul scos la iveală în urma unei anchete realizate de jurnaliştii de la Sky News. Aceştia au reuşit să se întâlnească cu o bandă din ţara noastră.

Lucrurile au decurs ca într-un film de acţiune. Doi bărbaţi care purtau cagule le-au cerut jurnaliştilor britanici sa coboare din autoturism, i-au percheziționat, le-au verificat echipamentele și le-au încuiat telefoanele mobile în mașină, luându-le cheia. Au deschis apoi portbagajul lor, arătându-le armele disponibile pentru vânzare. Indivizii au ţinut să-i asigure pe reporteri că pot oferi mii de astfel de arme, dar și muniție pentru ele.

Bărbații le-au dezvăluit jurnaliştilor că armele provin din Ucraina. Acestea trec prin România, de unde o altă bandă le preia şi le trimite în vestul Europei şi în Orientul Mijlociu. Destinaţia principală este, însă, Occidentul. Printre armele disponibile se aflau o puşcă cu lunetă, în valoare de 3.000 de euro, o puşcă austriacă Steyr, puşti semiautomate, de vânătoare şi pistoale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE