Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Germania se pregătește de război: „Noi trebuie să încurajăm oamenii să facă aprovizionarea de alimente pentru 10 zile și de apă pentru 5 zile"

Postat la: 23.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Frankfurter Allgemeine Zeitung si-a surprins cititorii, ieri, cu subiectul de pe prima pagina. „Faceti rezerve de apa si de hrana", este indemnul Germaniei pentru locuitorii ei si face parte din noul plan de aparare civila, primul adoptat de Bundestag de la sfarsitul Razboiului Rece incoace.

In el se vorbeste despre amenintarea terorista, dar nici macar ziaristii nemti nu cred asta, intrucat planul prevede si intarirea/ consolidarea cladirilor. Or, pentru cateva atentate comise de kamikaze jihadisti ori niscaiva atacuri cu topoare prin trenuri nu se impuneau lucrari la adaposturile din orase. „Noi trebuie sa incurajam oamenii sa faca aprovizionarea de alimente pentru 10 zile si de apa pentru 5 zile, la o rata de doi litri pe zi de persoana. In eventualitatea unui atac asupra sa, Germania trebuie sa foe pregatita pentru o astfel de amenintare", a declarat un purtator de cuvant al Guvernului.

Cel mai citit ziar din Germania a facut public un document provenit de la Ministerul Apararii, datat iulie 2016, care atrage atentia asupra pericolului rusesc. In el, generalii nemti avertizeaza cu privire la potentiala amenintare a Moscovei. „Rusia este o tara care a pus la indoiala pacea in Europa, mai ales dupa ce a anexat Crimeea", se scrie in documentele Ministerului German al Apararii. Pornind de aici, Frankfurter Allgemeine Zeitung scrie ca Berlinul a decis sa mareasca investitiile militare, armata germana urmand a cunoaste prima sa modernizare de la caderea Zidului incoace.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE