Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Grevă astăzi la metrou între orele 10-12.00

Postat la: 10.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sindicalistii de la Metrorex a anunțat că astazi, 10 august, între orele 10:00 și 12:00, structura care asigură mentenanța garniturilor va fi în grevă. Principala nemulțumire a oamenilor este reprezentată de salariile și condițiile de muncă.

Aceștia solicită creșteri salariale cuprinse între 3 și 5%, însă Ministerul Transporturilor le oferă doar 1%. Sindicatele spun că circulaţia trenurilor va fi afectată considerabil în cele două ore de grevă. Greva este organizată din cauza neînțelegerilor privind creșterea salariilor. Metrorex a prevăzut o creștere, în perioada 2016-2017, de doar 1%, în timp ce sidicaliștii vor 8%.

În aceste condiții, după ce au fost parcurse toate etapele prevăzute de Lege, salariații au hotărât declanșarea grevei de avertisment în data de 10.08.2016, grevă ce va precede cu cel puțin două zile greva propriu-zisă pe termen nelimitat.„Noul ministru a fost informat detaliat, dar nu s-a întreprins nimic pentru evitarea declanșării grevei, astfel ca cei 700.000 de călători care folosesc zilnic metroul să nu fie afectați", se mai arată în comunicatul emis de sindicat.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE