Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ikea a cumparat 12.800 de ha de padure in nordul Moldovei

Postat la: 18.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ikea a mai cumpărat 12.800 de hectarede pădure, în judeţele Iaşi şi Neamţ, ajungând la aproximativ 46.700 de hectare, în ţara noastră, potrivit unui comunicat al companiei.

IRI Forest Management, compania care administrează pădurile, a primit de curând certificarea Forest Stewardship Council pentru management forestier. Potrivit companiei, suprafaţa recent achiziţionată va fi de asemenea administrată în acord cu viziunea IRI Forest Management de management responsabil pe termen lung, care presupune menţinerea unui echilibru între protejarea mediului, respectarea nevoilor comunităţilor locale şi rolul economic al pădurii.

IRI Investments BV deţine proprietăţi forestiere în România şi în Ţările Baltice şi caută oportunităţi de investiţii şi în alte ţări, potrivit companiei, care adaugă că sunt luate în considerare şi alte investiţii în România. În iulie 2015, Grupul suedez IKEA, prin subsidiara sa locală, a cumpărat 33.600 de hectare de pădure de la noi. IKEA a încheiat tranzacţia cu firma suedeză Greengold, condusă de foştii parteneri ai universităţii americane Harvard în România.

"România este prima ţară în care IKEA Group a creat o nouă companie care să administreze proprietăţile forestiere, în timp ce, în Ţările Baltice, pădurile au fost iniţial administrate de companii externe. Faptul că dezvoltăm un nou domeniu de activitate în cadrul IKEA Group este o provocare, având în vedere faptul că nu avem reţete, dar şi o oportunitate de a seta noi standarde şi de a inova," a adăugat Constantin Moisă, Director General IRI Forest Management.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE