Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Kuweitul vrea să importe din România vegetale şi lactate corespunzătoare cerinţelor consumatorilor

Postat la: 26.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

România doreşte să exporte ovine în Kuweit, iar acest stat arab este interesat să importe de la parteneri români produse agroalimentare care să corespundă cerinţelor consumatorilor, respectiv produse vegetale şi lactate, cele două părţi dorind să coopereze şi în creşterea bovinelor şi acvacultură.

O delegaţie din Kuwait, condusă de ministrul Lucrărilor Publice, Agriculturii şi Relaţiilor cu Parlamentul, Dr. Ali Saleh Al Omair, se află în vizită oficială în România, până pe 27 august, pentru a prospecta şi a se informa asupra sectorului agricol, dar şi pentru a găsi oportunităţi de investiţii. Totodată, MADR anunţă că delegaţiei kuweitiene i s-a propus vizitarea unor unităţi de producţie-procesare lactate, procesare legume-fructe, ferme de creştere sturioni şi de creştere bovine, unităţi care sunt situate în judeţele Constanţa, Brăila, Buzău, Botoşani şi Suceava.

"Din discuţiile şi întâlnirile anterioare a reieşit interesul firmelor din Kuweit pentru mediul de afaceri din România în contextul relaţiilor existente între cele două ţări şi în vederea dezvoltării relaţiilor comerciale cu produse agroalimentare, în special pentru creşterea exporturilor de produse româneşti către Kuwait.(...) Există interes din partea mediului privat din România de a exporta ovine în statele arabe, inclusiv în Kuwait. Partea kuwaitiană este interesată de identificarea unor modalităţi de colaborare în sensul de a achiziţiona produse agroalimentare care să corespundă cerinţelor consumatorilor şi de a constitui împreună cu parteneri din România companii mixte. Domeniile de interes sunt producţia vegetală, cea lactată, creşterea bovinelor şi acvacultură", se spune într-un comunicat al MADR.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE