Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Managerul "Ciocolată" impus de Cioloș a început concedierea mascată la CFR Marfă

Postat la: 24.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In timp ce ieri liderii sindicali de la calea ferata stateau la cafea cu reprezentantii Mnisterului Transporturilor negociindu-si mentinerea privilegiilor, la CFR Marfa au ionceput concedierile.

Mihut Craciun, managerul "Ciocolata" impus de catre premierul Dacian Ciolos in fruntea companiei CFR Marfa, a inceput dispinibilizarea mascata a angajatilor. Astfel, prin dispozitia nr.35 din 22 august 2016, directorul generaal al CFR Marfa, Mihut Craciun il deleaga pe directorul Regionalei CFR Marfa Craiova- Marinica Voicu, sa dispuna concediere individuala a 27 de angajati pe motiv ca, vezi doamne, si-au pierdut obiectul muncii. De ce si-au pierdut obiectul muncii?Pentru simplul fapt ca cei din conducerea CFR Marfa au pierdut intentionat unele contracte de transport feroviar de marfa in favoarea unei firme private.

Astfel, in loc sa-i redistribuie in cadrul regionalei pe cei vizati de concediere, managerul Mihut Craciun a preferat sa-i trimita acasa, adica nu s-a dorit redristribuirea lor, si astfel, firma privata concurenta are acum de unde alege forta de munca calificata si scolarizata pe banii companiei de stat. Practic, Mihut Craciun a impuscat doi iepuri: a dat afara angajatii si totodata a oferit gratis mana de lucru calificata firmei private concurente. Acelasi scenariu de concediere de la Craiova urmeaza sa aplice in perioada urmatoare si la celelalte regionale.

Adica, se disponibilizeaza in etape pana la 30 de persoane ca sa nu fie considerata concediere colectiva si sa nu se prinda ceferisti ca sunt pusi pe liber la gramada si cumva sa se revolte. Trebuioe precizat ca Mihut Craciun a fost impus de catre premierul Dacian Ciolos in fruntea companiei CFR Marfa, fiind specialist in baraje hidrotehnice, dupa ce a manageriat firme de bauturi racoritoare, de energizante si produse din ciocolata.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE