Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Încă un șmen ordinar la Ministerul Transporturilor: Omul Ancăi Boagiu a parafat un contract tip Bechtel pentru devalizarea CFR Marfă

Postat la: 25.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La inceputul lunii iulie 2015, fostul ministru al Tansporturilor, Iulian Matache, l-a impus, ca director general interimar, la CFR Marfa pe Laurentiu Georgescu, omul de incredere si vecinul de scara al Ancai Boagiu.

Acesta era la acea vremea director general adjunct Departamentul Productie Marketing. Dupa aproape un de zile, adica prin aprilie 2016, Laurentiu Georgescu a fost schimbat cu omul lui Dacian Ciolos, Mihut Craciun. Insa, in mandatul sau de director interimar, Laurentiu Georgescu a dat un financiar de peste 2.000.000 de euro prin parafarea unui contract extrem de pagubos pentru compania de stat romaneasca, pe o perioada de trei ani, care genereaza numai pierderi, dar care, din pacate, este practic imposibil de reziliat.

80 de vagoane inchiriate cu 60.000 de euro pe luna

Prin martie 2015, cand Laurentiu Georgescu era director general adjunct Departamentul Productie Marketing , CFR Marfa incheie contractul nr. 50002671-la care sunt atasate mai multe anexe, prin care inchiriaza, pe o perioada de trei ani, un numar de 80 de vagoane de marfa de la firma elvetiana AAE-Ahaus Aistatter Eisenbahn AG.

Insa, conditiile din contract sunt de a dreptul incredibile, adica total defavorabile companiei de stat. Conform contractului, CFR Marfa se obliga sa inchirieze de la firma elvetiana un numar de 80 de vagoane de marfa pentru un tarif de 24,25 euro/zi/vagon, insemnand circa 60.000 de euro pe luna. Astfel, conform contractului, CFR Marfa va achita anual catre AAE-Ahaus Aistatter Eisenbahn AG pentru cele 80 de vagoane inchiriate suma de 720.000 de euro, ceea ce inseamna ca, in trei ani de zile, firma elvetiana va incasa 2.160.000 de euro.

CFR Marfă a închiriat blana ursului din pădurea... Schweighofer

Justificarea incheierii acestui contract este una de a dreptul incredibila: CFR Marfa a inchiriat 80 de vagoane pe motiv ca firma autriaca Holtzindustrie Schweighofer are nevoie sa transporte cherestea in Portul Constanta. Mai mult, CFR MARFA a depus pentru acest contract o garantie de 300.000 de euro in contul firmei elvetiene. Acest contract este total defavorabil companiei de stat intrucat CFR MARFA avea si are vagoane specializate pentru acest tip transport, detinand in parcul circulant containere de acest gen, adica cu seriile RGS, SGNS, SGS. Numai ca, dupa ce s-a incheiat contractul, CFR Marfa nu a folosit decat doua navete si anume 40 de vagoane inchiriate de la firma elevetiana, timp in care CFR Marfa platea chiria de 24,25 euro pe zi pentru fiecare vagon, indiferent daca toate circulau sau nu.

Din cand in cand, s-au mai folosit 20 de vagoane pentru transport intre Ciumesti si Constanta Port pentru autoturismelor de la Dacia Renault. La ora actuala, una dintre navete de 20 de vagoane este folosita de CFR Marfa pentru transportul de frigidere de la Gaesti pana in Constanta Port. Practic, CFR Marfa a inchiriat vagoane de la firma elevetiana pentru o perioada de trei ani pe suma de 2.160.000 de euro, ca sa faca transport pentru controversata firma austriaca de prelucrare a lemnului fara nicio garantie din partea Holtzindustrie Schweighofer. Ce fel de juristi a avut sau are CFR Marfa de au putut fi de acord cu acest contract de tip Bechtel, care este aproape imposibil de reziliat?

Artizanii contractului păgubos garantați de președinte Consiliului de Administrație de la CFR Marfă

Acest extrem de pagubos a fost semnat din partea CFR Marfa de catre directorul general de la acea vremea Laurentiu Georgescu, de Georgeta Lungu- Director Comercial, de Victor Nicolescu - manager vanzari si Gheorghe Necula- Director Trafic. Principalii artizanii ai acestui smen sunt astazi bine mersi in functii bine remunerate tot in cadrul companiei CFR Marfa: Laurentiu Georgescu- director al Regionalei Constanta a CFR Marfa, iar Gheorghe Necula -diretor la Regionala Bucuresti a CFR Marfa.

Insa, intamplator sau nu, presedinte al Consiliului de Administratie la CFR Marfa a fost la numirea lui Laurentiu Georgescu, Dan Jianu, cel care este si acum, si care a garantat si pentru omul lui Ciolos venit de la firma de ciocolata- Mihut Craciun. Tot in CA de la CFR Marfa era si este si fosta consiliera a lui Ioan Rus- Veronica Merticariu.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE