Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












O supravietuitoare a seismului din Italia s-a aflat si la bordul Costa Concordia

Postat la: 31.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O tanara de numai 20 de ani, Nicole di Mario, finalista la concursul Miss Umbria si castigatoare a premiului pentru eleganta, a trecut deja prin doua tragedii care au definit istoria recenta a Italiei: naufragiul vasului Costa Concordia si seismul de saptamana trecuta, de la Amatrice.

In noaptea in care s-a produs cutremurul, Nicole se afla in vizita la parintii sai, la Borbone, la 18 kilometri distanta de Amatrice, localitatea rasa, practic, de pe fata Pamantului de seism. "Am simtit ca totul vibra. Mi-a fost foarte frica. Am iesit si nu ne-am mai intors in casa. Am petrecut noaptea afara, pe un teren de fotbal, apoi pe camp", a povestit studenta la Facultea de Stiinte ale Educatiei, intr-un interviu acordat dupa concursul Miss Umbria, la care a ajuns in finala.

Ea venise la Borbonne pentru a-si inmormanta bunica. Funeraliile au avut loc, in cele din urma, joi, in piata satului, pentru ca biserica nu mai era sigura. Cutremurul in care si-au pierdut viata cel putin 292 de oameni i-a adus aminte tinerei de un alt moment in care a trecut pe langa moarte. In 2012, ea se afla la bordul vasului Costa Concordia, cand acesta a lovit o stanca si s-a scufundat. Naufragiul s-a soldat cu 32 de morti.

„A fost o experienta dramatica, infricosatoare. Am fost blocata in cabina, pentru ca nava s-a inclinat pe o parte, apoi pe cealalta. A trebuit sa stau la coada pentru a primi o vesta de salvare si am reusit sa sar in ultima salupa, cea cu numarul 25", isi aminteste ea. Insa in noaptea seismului, "sentimentul de neputinta in fata a ceea ce se intampla era si mai puternic", a subliniat Nicole.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE