Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Peste 600 de foşti parlamentari vor beneficia de pensii speciale

Postat la: 01.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernul a alocat la rectificarea bugetară 20 de milioane de lei pentru indemnizaţii speciale de care vor beneficia aproximativ 600 de foști parlamentari. Dintre cele 20 de milioane de lei alocate de Guvern pentru pensiile speciale ale parlamentarilor, 13 milioane se vor duce la Camera Deputaţilor şi 7 milioane lei la Senat, în condiţiile în care cuantumul indemnizaţiei se suportă din bugetul de stat şi se plăteşte prin bugetul Parlamentului.

Pentru a beneficia de această indemnizație, foștii parlamentari trebuie să depună o cere la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor sau al Senatului, după caz, până în acest moment fiind depuse aproape 600 de astfel de cereri. Foştii deputaţi şi senatori vor primi pensia specială care va fi calculată în funcţie de numărul de mandate încheiate, însă nu mai mult de trei, în cuantumul a 0,55% din indemnizaţia de parlamentar. De asemenea, pentru a beneficia de această pensie specială, ei trebuie să fi încheiat cel puţin un mandat complet şi nu vor beneficia ce pensii speciale parlamentarii condamnaţi definitiv pentru comiterea, în calitate de deputat sau senator, a unei infracţiuni de corupţie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE