Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Pilotul Marian Cojocaru: La Bagdasar-Arseni nu voiau să se implice în vindecarea mea

Postat la: 18.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Marian Cojocaru, pilotul care pe 10 iulie s-a prăbuşit cu paramotorul în Lacul Comana de lângă Capitală, susţine că medicii de la Spitalul "Bagdasar Arseni", locul unde a luat două infecţii intraspitaliceşti, nu s-ar fi implicat în procesul său de vindecare.

„Nu voiau să se implice în procesul de vindecare a mea. Nu îmi dădeau niciun fel de viitor, să-mi zică vei merge, poţi fi operat. Nu mi s-a spus nimic. Am stat încă trei săptămâni în plus după ce am redevenit conştient. Nu mi s-a întâmplat nimic. Eram amăgit că o să plec la Viena", a declarat Marian Cojocaru, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Pilotul a fost internat pe 10 iulie la „Bagdasar Arseni", iar, la aproape două săptămâni după, un raport al Inspecţiei Sanitare susţinea spusele familiei bărbatului, acesta fiind infectat cu două bacterii intraspitaliceşti pe perioada şederii la unitatea spitalicească. Spitalul Bagdasar Arseni afirma atunci că nu este vorba decât despre bacterii din apa de baltă, din Lacul Comana. Pilotul a vorbit şi despre ce s-a întâmplat în ziua accidentului, atunci când pasagerul său şi-a pierdut viaţa. Marian Cojocaru susţine că problemele au apărut după ce cusătura aripii paramotorului s-ar fi desprins.

"Am înţeles că aripa mea s-ar fi rupt undeva pe extradosul aripii, undeva pe cusătură, unde se îmbină pânza. Ceva de genul ăsta, nu ştiu precis. Oricum, lucrul acesta îl va stabili ancheta care privind studiul incidentului. Eu, ce am putut să fac cu toată puterea mea şi experienţa, să elimin cât mai mult daunele. În primul rând să zbori şi la un moment dat să vezi că ţi se dezintegrează o aripă desupra capului şi să-ţi iei măsurile de siguranţă în aşa fel încât, la impactul cu solul să nu iei foc, să aterizezi într-o zonă favorabilă, să nu intri într-o zonă cu populaţie. Înălţimea de siguranţă o aveam la peste 300 de metri, eram departe de localitate, dar am preferat să aterizez undeva în apă. Am oprit motorul. Am avut un zbor lin, planat, dar asta nu a durat prea mult pentru că, la un moment dat, aripa s-a dezintegrat total şi a început să cadă în gol", a spus Marian Cojocaru.

Bărbatul a depus la începutul lunii august o solicitare la Ministerul Sănătăţii pentru a fi operat la Viena, însă acererea i-a fost respinsă. Astfel, acesta a fost operat la coloană la un spital privat din Capitală. Pilotul Marian Cojocaru va fi externat joi din spitalul privat unde a fost operat, urmând să fie internat la o clinică din Băile Felix pentru recuperare.

„La internare, pacientul s-a prezentat cu un deficit neurologic sever, o paraplegie aproape completă, avea o schiţă de mişcare la piciorul drept, cu tulburări sfincteriene de tip incontinenţă. Intervenţia chirurgicală a fost una de o complexitate destul de mare. (...) Măduva spinării era, literalmente, într-un conglomerat de eschile osoase. (...) Vertebra L1 era practic explodată. Foarte multe eschile din vertebre au lezat porţiunea terminală a măduvei spinării. Ceea ce a şi dus la acest deficit neurologic sever.", a explicat neurochirugul Tiberiu Maior, cel care a condus echipa medicală.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE