Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Poliţiştii au descoperit aproximativ 1.200 de echipamente sportive posibil contrafăcute

Postat la: 13.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ieri au avut loc perchezitii la firma care a furnizat echipamentul sportivilor de la Jocurile Olimpice, acesta fiind, conform Poliţiei, "susceptibil de contrafacere", iar de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) au fost ridicate documente.

În urma percheziţiilor care au avut loc vineri la firma care a furnizat echipamentul destinat sportivilor de la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 poliţiştii au găsit 180 de echipamente sportive la COSR şi alte aproximativ 1.000 la sediul firmei ce a furnizat echipamentele care le-au creat probleme sportivilor, fiind ridicate şi mai multe documente legate de tranzacţiile comerciale cu astfel de produse, au arătat pentru News.ro surse apropiate anchetei. Poliţiştii au indisponibilizat şi alte echipamente sportive similare cu cele care au ajuns la membrii lotului olimpic.

În urma percheziţiilor care au avut loc vineri dimineaţă, la COSR au mai fost găsite alte 180 de articole sportive susceptibile că sunt contrafăcute, iar la sediul firmei care le-a furnizat au fost sigilate alte aproximativ 1.000 de astfel de produse. Poliţiştii au ridicat mai multe mostre care vor fi expertizate de specialişti urmând ca titularul mărcii originale să comunice prejudiciul care i-a fost adus în urma contrafacerii, arată surse apropiate anchetei. Potrivit aceloraşi surse, există şi alte firme şi cluburi sportive care au achiziţionat astfel de echipamente sportive.

Sursele citate nu au putut preciza şi care sunt aceste cluburi. De asemenea, în urma percheziţiilor de vineri au fost ridicate şi documente legate de achiziţiile acestor articole sportive susceptibile de a fi contrafăcute. Poliţiştii au făcut trei percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la sediul social şi la punctele de lucru ale societăţii comerciale specializate în comerţ cu articole sportive. Potrivit unor surse judiciare, este vorba de firma Pax Creative Sports care a fost înfiinţată în 2010 şi are ca obiect principal de activitate "comerţul cu ridicata al îmbrăcămintei şi încălţămintei".

Firma are doi asociaţi, Viorel Andreesu şi Ion Zamfirescu, iar administrator este Ion Zamfirescu. Cercetările sunt continuate pentru comiterea infracţiunilor de contrafacere a unei mărci şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a anunţat, vineri, într-un comunicat pe site-ul oficial, că nu s-au ridicat documente de la sediul forului, subliniind că inspectori din cadrul IGPR - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice "au înmânat reprezentanţilor COSR o ordonanţă de predare a unor înscrisuri considerate utile în cercetările ce se efectuează in rem".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE