Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












România, rută secundară pentru adepții ISIS

Postat la: 16.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

România rămâne o rută secundară de tranzit pentru luptătorii europeni care pleacă în Siria și Irak, chiar dacă țara noastră nu adăpostește membri activi, se arată într-un răspuns dat de Serviciul Român de Informații.

SRI a anunțat că cei radicalizați de grupul Statului Idslamic nu și-au găsit cuib la noi în țară, chiar dacă au atacat țări europene precum Franța sau Germania. Statisticile oficiale arată că 31 de mii de străni au plecat în regiunile controlate de ISIS. 6000 sunt europeni. Serviciul Român de Informaţii susţine că România se află pe ruta secundară a acestor persoane în drumul lor spre Siria şi Irak.

„Fenomenul actorilor singulari, alături de cele ale "foreign fighters" (n.r. luptători străini) şi "returnees" (n.r. luptători întorşi), rămâne o problemă majoră, în special ca urmare a campaniei propagandistice a Daesh (în mod special cea derulată în mediul virtual) şi a îndemnurilor repetate la jihad individual în Occident, care au amplificat riscul unor acţiuni de tipul "solo terrorism" , anunţă Serviciul Român de Informaţii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE