Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Se cere demisia ministrului Energiei pentru ca acesta ar primi lunar 3.000 lei de la Complexul Energetic Oltenia

Postat la: 04.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderul PNL Gorj, Dan Valceanu, i-a cerut, joi, demisia ministrului Energiei pe motiv ca Victor Grigorescu s-ar afla pe statul de plata de la Complexul Energetic Oltenia, primind aproximativ 3.000 de lei lunar, lucru pe care liberalul l-a catalogat ca fiind imoral.

Liderul PNL Gorj, Dan Valceanu, a prezentat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, un stat de plata al Complexului Energetic Oltenia pentru luna iulie, pe care figureaza atat colaboratorii companiei de stat, cat si sumele cu care ace;tia sunt remunerati lunar. La pozitia a 13-a se afla ministrul Victor Grigorescu si o suma incasata luna trecuta, in valoare de 2.667 de lei, de la CEO, pe motiv ca face parte din comisia de privatizare a companiei, denumita IPO.

"Documentul vorbeste despre comisia infiintata la nivelul CEO pentru listarea la bursa, acel IPO despre care tot vorbim de cativa ani. Din acest IPO fac parte ministrul Energiei Grigorescu, care incaseaza bani de la CEO si inca trei secretari de stat din cei patru pe care ii are. Mai face parte din comisia respectiva si consiliera ministrului, doamna Cerasela Marin, care ne-a si vizitat, si care si ea incaseaza. Unii din cei 33 incaseaza 2.667 de lei pe luna, altii, care sunt consilieri ai ministrului, incaseaza doar 1.800 de lei pe luna, doar dintr-o comisie si sunt patru astfel de comisii la CEO", a precizat Dan Valceanu.

Acesta i-a cerut public premierului Dacian Ciolos sa nu tolereze un astfel de comportament. "PNL Gorj va face o adresa oficiala catre Ministerul Energiei prin care va solicita sa se faca publice toate sumele incasate de ministru si de angajatii sai din minister, pentru activitatea in comisii de specialitate, CA sau AGA ale companiilor de stat. De asemenea, vom aduce la cunostinta premierului Dacian Ciolos practicile din cadrul acestui minister", se arata intr-un comunicat de presa al PNL Gorj.

Dan Valceanu l-a comparat pe ministrul Energiei cu Ion Calinoiu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, in prezent consilier al acestei institutii si presedinte executiv al PSD Gorj, care face parte din Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica a judetului Gorj, pentru a fi remunerat cu inca 800 de lei lunar.

"Care este astfel diferenta intre ministrul Grigorescu, care se cere in comisii la CEO, si Ion Calinoiu, care vrea in comisii la Inspectoratul Scolar Judetean Gorj ori in ATOP. Este un comportament pesedist. Eu ii cer ministrului sa plece, sa-si dea demisia pentru ca este de o imoralitate crasa. Sa vii sa incasezi de la CEO pe comisii, fara sa faci nimic, este imoral. Este de o imoralitate crasa", a declarat Dan Valceanu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE