Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












TVA redus la 9% pentru materiile prime agricole

Postat la: 02.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

1 august a venit cu reducerea TVA-ului de la 20% la 9% la materiile prime agricole. Începând de ieri, TVA-ul pentru seminţe, îngrăşminte, pesticide şi alte produse agricole destinate însămânţării sau plantării, precum şi pentru prestările de servicii agricole, a scăzut de la 20% la 9%.

Pe lângă materiile prime agricole, cota redusă de TVA de 9% se aplică şi pentru următoarele tipuri de prestări servicii utilizate în sectorul agricol. Potrivit Mediafax, este vorba de fertilizat, arat, discuit sau grăpat, pregătit pat germinativ cu combinator şi modelat sol, semănat sau plantat, tăvălugit, stropit, prăfuit - combare boli şi dăunători, erbicidat, tratarea seminţelor utilizate la înfiinţarea culturilor agricole, cu produse de protecţie a plantelor, recoltat sau dislocat culturi, colectarea şi balotarea materialului vegetal, prin presare în baloţi, tocat resturi vegetale, prăşit culturi, executat sau deschis rigole în vederea modelării solului la legume, nivelatul terenului agricol, prin care se asigură o suprafaţă cât mai plană terenului de cultură, prin reducerea abaterilor de microrelief provocate de celelalte lucrări agricole, plantatul în biloane la cartof şi legume, răritul şi decoletarea la sfecla de zahăr, înşirat, balotat, păpuşit la tutun, cosit, greblat, lucrări de însilozare şi depozitare a furajelor în ferme zootehnice, săpat gropi pentru plantarea pomilor, tocat coarde, crengi, lucrări de colectare, sortare, condiţionare, etichetare la legume şi fructe, montare sere şi/sau solare, dezinfecţia şi deratizarea în fermele zootehnice, tunsul oilor, sortarea, marcarea şi ambalarea ouălor, etc.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE