Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Rusia refuză acordarea de vize unor doi senatori americani, din cauza tensiunilor cu G7

Postat la: 28.08.2019 - 09:00 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Doi senatori americani, un republican şi un democrat, au anunţat că Rusia a refuzat să le acorde vize de intrare în ţară, pentru o vizită care ar fi urmat să aibă loc săptămna viitoare, pe fondul dezacordurilor de la Washington şi în rândul ţărilor aliate Statelor Unite dacă Rusia ar trebui reprimită în G7, transmite Reuters.

Senatorul democrat american Chris Murphy a anunţat marţi că Moscova a refuzat să îi acorde viză de intrare în ţară, scrie news.ro.

Senatorul republican Ron Johnson a anunţat şi el, luni, că solicitarea sa de viză i-a fost respinsă, gest pe care îl consideră un afront.

Citeşte şi Rusia şi SUA se acuză reciproc de o cursă a înarmării

Murphy şi Johnson sunt membri ai Comisiei pentru Relaţii Externe şi au exercitat presiuni pentru sancţionarea Rusiei. Un alt republican, senatorul Mike Lee, a obţinut viză şi intenţionează să viziteze Rusia, a declarat un purtător de cuvânt al acestuia.

Ambasada Rusiei la Washington a refuzat să comenteze.

Preşedintele Donald Trump a afirmat săptămâna trecută că ar fi potrivit ca Rusia să revină în Grupul celor mai dezvoltate şapte state ale lumii, declarând că preşedintele democrat Barack Obama a dorit ca Rusia să fie exclusă din G8, dar că el consideră că ar fi mult mai potrivit ca Rusia să fie inclusă.

Alte state din G7 au obiectat.

Murphy, membru al Comisiei pentru Relaţii Externe, a declarat că intenţiona să viziteze Rusia în cadrul unei delegaţii a Congresului formată din democraţi şi republicani.

"În condiţiile prăbuşirii acordurilor privind controlul armamentului şi a opoziţiei interne semnificative faţă de conducerea autoritară a lui Vladimir Putin, este un moment periculos pentru relaţia fragilă dintre ţările noastre şi este păcat că Rusia nu este interesată de dialog", a afirmat Murphy într-un comunicat.

În ultimii ani, Rusia a respins în mod repetat vizele pentru parlamentari americani, în special în care celor care au exercitat presiuni pentru sancţionarea Moscivei din cauza agresiunii faţă de Ucraina şi a amestecului în alegerile americane.

Separat, un grup de senatori democraţi au afirmat marţi că i-au scris lui Trump, exprimându-şi opoziţia puternică faţă de reprimirea Rusiei în G7, din cauza invadării Crimeii.

Scrisoarea a fost semnată de senatorul Chuck Schumer, liderul democraţilor din Senat, precum şi de Jack Reed, Bob Menendez şi Mark Warner, principalii reprezentanţi ai democraţilor în comisiile pentru Servicii Armate, Relaţii Externe şi Informaţii din Senat.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE