Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Trump nu are voie să îşi blocheze criticii pe Twitter, decide Curtea de Apel

Postat la: 09.07.2019 - 22:03 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele american Donald Trump a încălcat Constituţia când a blocat mai multe persoane pe contul său de Twitter după ce aceştia l-au criticat sau ironizat, a decis o curte de apel marţi, scrie New York Times.

Pentru că Trump foloseşte Twitter pentru afaceri ale guvernului, el nu poate interzice unor cetăţeni americani să îi citească postările sau să intre în conversaţie cu el, a decis un complet de trei judecători de la Curtea de Apel a Statelor Unite din Al Doilea Circuit.

Primul Amendament al Constituţiei interzice unui oficial care foloseşte reţelele sociale pentru probleme de stat să excludă anumiţi oameni „dintr-un dialog deschis" pentru că „spun lucruri cu care oficialul nu este de acord", a afirmat judecătorul Barrington D. Parker.

„Această dezbatere, pe cât de inconfortabilă şi neplăcută poate fi, este un lucru bun. În rezolvarea acestui apel, reamintim că Primul Amendament ne arată că cel mai bun răspuns în faţa unui discurs nefavorabil este dat de mai multă discuţie, nu mai puţină", a afirmat Parker.

Contul de Twitter al lui Donald Trump este urmărit de aproape 62 de milioane de persoane, iar preşedintele american se foloseşte de el deseori pentru a face anunţuri importante.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE