Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Vladimir Putin: Unele țări denaturează istoria celui de-al Doilea Război Mondial din motive politice, economice

Postat la: 21.08.2019 - 08:38 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În anumite țări se observă tentative de a denatura istoria celui de-al Doilea Război Mondial, în numele unor interese economice și politice, susține președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu ocazia inaugurarii unui expoziții numite "1939. Începutul celui de-al Doilea Război Mondial".

"Al Doilea Război Mondial a fost un flagel teribil pentru întreaga umanitate, a provocat răni profunde în inimile a milioane de oameni, a lăsat o amprentă asupra destinului generațiilor", a afirmat președintele rus, citat de agenția Tass, preluată de Mediafax.

"Din păcate, în anumite țări sunt încercări de a rescrie cauzele celui de-al Doilea Război Mondial în numele unor interese economice și politice personale, faptele istorice sunt denaturate, în timp ce opinii evident necinstite, concluzii bazate pe ghicit și speculații sunt impuse", a subliniat liderul de la Kremlin.

"În această privință, dovezile originale din acele vremuri și materialele de arhivă devin excepțional de importante. (...) Ele servesc ca un memento pentru noi și pentru generațiile viitoare în privința fragilității păcii, avertisment în legătură cu lipsa de viziune politică, egoism și dezbinare în fața amenințărilor globale", a adăugat Vladimir Putin.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE