Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Consilierii lui Trump propun privatizarea rezervaţiilor amerindienilor, foarte bogate în petrol

Postat la: 07.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un grup de consilieri ai lui Donald Trump propune privatizarea rezervaţiilor amerindienilor, care acoperă doar doi la sută din teritoriul statului american, dar ar putea conţine aproximativ o cincime din rezerva de petrol, cărbune şi gaze naturale a ţării.

Grupul de consilieri ai lui Donald Trump în privinţa problemei indienilor americani propune eliberarea resurselor de ceea ce ei numesc o birocraţie federală sufocantă, care deţine titlul de proprietate a peste 22.662.395 de milioane de hectare de pământ ce aparţine triburilor amerindiene. Grupul a propus privatizarea acestor terenuri, o idee politică controversată care ar putea desfiinţa politica de a conserva triburile indiene din rezervaţiile deţinute de SUA, care sunt guvernate de lideri tribali ca naţiuni independente. Triburile au dreptul de a exploata terenurile, dar nu deţin drepturi asupra acestora. Pot obţine profituri de pe urma acestora, dar numai sub incidenţa anumitor legi care sunt mult mai împovărătoare decât cele care se aplică proprietăţiilor private.

"Ar trebui să preluăm terenurile triburilor de sub incidenţa sistemului public", a declarat Markwayne Mullin, un reprezentant al Partidului Republican al statului Oklahoma şi membru al tribului Cherokee, unul dintre liderii Coaliţiei pentru afaceri native americane a lui Donald Trump. "Atâta timp cât putem face asta fără a suferi consecinţe neintenţionate, cred că vom avea susţinerea membrilor triburilor", a adăugat acesta. Echipa de tranziţie a lui Donald Trump nu a putut fi contactată pentru a comenta aceste declaraţii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE