Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Donald Trump a fost declarat câștigător al alegerilor din SUA de către Colegiul Electoral

Postat la: 20.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Colegiul Electoral l-a desemnat pe republicanul Donald Trump drept câştigător al alegerilor prezidenţiale din Statele Unite. Donald Trump a primit votul a 304 electori, care au decis ca acesta să devină noul ocupant de la Casa Albă, respectând scrutinul din 8 noiembrie. Hillary Clinton, care a câştigat cu un avans de peste 2,8 milioane de sufragii votul popular din SUA, a primit votul a 227 de electori.

Rezultatele acestui vot urmează să fie autentificate în urma unei sesiuni comune de la 6 ianuarie a Senatului şi Camerei Reprezentanţilor. Votul de luni a fost ultima speranță a taberei anti-Trump că republicanul nu va ajunge la Casa Albă. Mai mult, votul din Colegiul Electoral a avut în condiţiile în care agenţiile americane de informaţii au acuzat Rusia de atacuri informatice vizând Partidul Democrat. Atacurile au avut ca obiectiv să influenţeze scrutinul prezidenţial în favoarea republicanilor. Această concluzie a determinat mai mulţi democraţi să le ceară unor electori să nu voteze luni aşa cum le cere statul lor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE