Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Candidaţii independenţi la parlamentare: detectiv particular, fost poliţist sau un inventator

Postat la: 12.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un detectiv particular, un fost poliţist, doctori în economie şi psihiatrie, un fost grănicer, dar şi un inventator se află printre candidaţii independenţi la alegerile parlamentare.

Dănuţ Traian Oşvath are 43 de ani şi este fost grănicer la Stamora Moraviţa. Acesta îşi doreşte să devină senator pentru a propune, printre altele, reducerea vârstei de pensionare la 60 de ani pentru bărbaţi şi la 55 de ani pentru femei, dar şi salariu minim de 1.000 de euro.

„Voi lupta pentru reducerea vârstei de pensionare. Se spune că nu sunt bani. Facem rost de bani de la pensiile speciale ale parlamentarilor. Luăm de acolo. Parlamentarul nu trebuie să aibă pensie specială, că nu a lucrat în condiţii dificile. Şi nu are niciun merit, că nu a făcut nimic pentru popor. Mai putem lua bani de la ajutoarele de şomaj, pe care noi le dăm tinerilor absolvenţi, copiilor noştri care termină şcolile şi nu au locuri de muncă. Cine totuşi angajează tineri le oferă salarii minime pe economie. Ajutoarele de şomaj le punem la fondul de pensii şi pe tineri îi angajăm pe nişte posturi pe care pensionarii le eliberează. Îmi propun şi creşterea salariului minim de 1.000 de euro pentru că preţurile din România sunt la nivelul superior al preţurilor din Europa Centrală şi vindem aceleaşi produse. Cei care produc alimente, care confecţionează haine de ce să nu aibă salariile celor din Occident? Doar suntem în Uniunea Europeană, nu mai suntem din afara Uniunii sau o ţară din Africa. Suntem în UE şi trebuie să se aplice aceleaşi reguli", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Dănuţ Traian Oşvath.

Întrebat de ce s-a decis să intre în cursa electorală, Oşvath a spus că „s-a săturat de bandiţi" şi că vrea să îşi ia „ţara înapoi". Dănuţ Traian Oşvath a fost comandant de pichet de grăniceri la Stamora Moraviţa în 1997 şi 1998, când a demisionat pentru că nu i s-a permis transferul de la Stamora Moraviţa în Mediaş, după ce s-a căsătorit.

„De 18 ani sunt consilier juridic. Am vreo 12 firme cu care am contract individual de muncă. (...) Am experienţă în domeniu şi cred că mă pot descurca să fac legi bune. În 1998 am plecat de la grăniceri. Chiar în acel an m-am căsătorit cu o fată din Mediaş. Mi-am cumpărat cu banii din nuntă apartament în Mediaş. Am făcut raport, cerere de transfer la Mediaş la orice altă armă din Ministerul de Interne. Ministru era Gavril Dejeu şi nu mi-a aprobat. M-am enervat şi mi-am dat demisia. Am zis că oricum vin acasă", a spus Oşvath.

Nu este prima dată când Dănuţ Traian Oşvath candidează ca independent, el încercându-şi norocul şi în 2009, la Primăria municipiului Mediaş, când a primit 3 la sută din voturi. „ Am fost şi atunci singurul independent. Am luat 3 la sută, singur, cu o campanie electorală de 600 de lei", a afirmat Oşvath. Dacă va ajunge senator, Dănuţ Traian Oşvath îşi mai propune restricţionarea vânzării pământurilor şi a pădurilor României către străini, interzicerea exporturilor de lemn neprelucrat şi semiprelucrat, anularea imunităţii şi pensiilor speciale ale parlamentarilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE