Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Premieră: Cărțile de identitate vor fi scanate alegerile locale

Postat la: 09.04.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La alegerile din 5 iunie, cărțile de identitate ale alegătorilor vor fi scanate prin intermediul unei tablete pentru depistarea tentativelor de vot multiplu. Practic, toţi operatorii de calculator prezenţi pe 5 iunie în secţiile de votare vor fi dotati cu un asemenea echipament electronic.

Concret, în ziua scrutinului, fiecare alegător va prezenta actul de identitate operatorului de calculator al biroului electoral al secţiei de votare, care va înscrie codul numeric personal al acestuia în Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, sistem care va semnala dacă: persoana care s-a prezentat la vot a împlinit vârsta de 18 ani până în ziua votării inclusiv;şi-a pierdut drepturile electorale; şi-a mai exercitat dreptul de vot la acelaşi scrutin; este arondată la altă secţie de votare; este omisă din lista electorală permanentă şi are domiciliul în raza teritorială a secţiei de votare. Totodata, operatorul de calculator va comunica preşedintelui secţiei de votare ce nereguli semnalează după scanarea documentului de identitate, care in medie va dura circa 10 secunde, acestuia din urmă revenindu-i obligaţia de a lua decizia necesară în ceea ce îl priveşte pe votantul în cauză.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE