Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Traian Basescu: Din pacate, in momentul de fata avem prea multi judecatori timorati iar unele rechizitorii sunt editoriale

Postat la: 16.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, duminica, la Alba Iulia, ca in momentul de fata sunt prea multi judecatori "timorati", iar unele rechizitorii ale procurorilor sunt "editoriale", relateaza Agerpres.

"A fost o perioada in care au trebuit incurajati profund procurorii pentru a avea curaj sa deschida dosare. Am uitat insa ca justitia o fac judecatorii. Din pacate, in momentul de fata avem prea multi judecatori timorati. Ei trebuie incurajati, sa aiba curaj sa fie de acord sau sa nu fie de acord cu rechizitoriile procurorilor. Am vazut destule rechizitorii care, vorba maestrului Cristoiu, sunt editoriale. Fara probe, sunt doar pareri. Si am vazut si instante care nu au avut curaj sa treaca peste punctul de vedere al procurorilor", a declarat Traian Basescu, prezent la Conferinta Regionala Centru a Partidului Miscarea Populara.

Fostul sef al statului a spus ca trebuie militat pentru intarirea autoritatii si autonomiei judecatorilor, afirmand despre acestia ca sunt "Dumnezeul justitiei". "Trebuie sa militam, asa cum am militat la vremea respectiva pentru intarirea autoritatii si autonomiei procurorilor, trebuie sa militam pentru intarirea autoritatii si autonomiei judecatorilor. De fapt, judecatorul face justitia. Avocatul, procurorul sunt parte a sistemului de justitie, dar Dumnezeul justitiei este judecatorul", a spus Traian Basescu.

Fostul presedinte al Romaniei a adaugat ca judecatorii trebuie incurajati sa aplice legea si sa nu fie timorati de campaniile televizate. "Este deja o realitate ca foarte multi magistrati, fie ei procurori sau judecatori, sunt timorati de campaniile de presa", a sustinut Traian Basescu, care a mentionat in acest context postul Antena 3. Traian Basescu a participat duminica la Alba Iulia la a Conferinta Regionala Centru a PMP, la care au fost prezenti sute de delegati din Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE