Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Prestaţii de servicii în familia Tuluc decontate de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Postat la: 07.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul viceprimar al Sibiului, Gheorghe Tuluc, ajuns si lider al Partidului Conservator Sibiu, este la ora actuala artizanul unui aranjament cu iz penal pe care l-a regizat din postura de director general adjunct al Directiei Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne (DIAPSP) din cadrul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor. Printr-un aranjament mascat, Administratia Nationala "Apele Romane" si Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor deconteaza prestari de servicii umflate pentru firma familiei Tuluc.

Contract cu deconturi umflate de patru ori

Pe data de 5 iunie 2012, Gheorghe Tuluc mentiona in declaratia de avere si cea de interse pe care le-a depus la Ministerul Mediului si Padurilor, in calitate de consilier, ca impreuna cu sotia Elena, detin firma Atec SRL Sibiu. Ulterior, administrator si actionar al acestei firme a devenit fiica sotilor Elena si Gheorghe Tuluc, Ana Maria Tuluc. La aceea data, Administratia Nationala "Apele Romane", prin intermediul Administratiei Bazinale Apa Banat derula, prin intermediul societatii APASCO SA Maneciu-Prahova, obiectivul de investitii "Punerea in siguranta a Nodului Hidrotehnic Sanmihaiu Roman, judetul Timis. Insa, pe 12 iulie 2012, firma Atec SRL Sibiu incheie contractul de prestari servicii nr. 204b cu SC APASCO SA pentru inchirierea timp de un an de zile, incepand de la data de 12.07.2015, a unui buldoexcavator 2mc/cupa.

Astfel, conform acestui contract, firma din Maneciu va plati "pentru prestatiile efectuate cu utilajul buldoexcavator 2mc /cupa, 400 de lei/ora (la care se adauga TVA) pentru fiecare ora de utilizare, cu motorina si deserventul proprietarului". Cum de s-a ajuns ca o firma din Sibiu sa inchirieze un buldoexcavator tocmai in Timis? Numai directorul ABA Banat si Gheorghe Tuluc pot da o explicatie. Ca atare, lunar firma din Sibiu factureaza lunar catre firma prahoveana, intre 80 si 183 de ore de prestatii servicii cu buldoexcavatorul. "Achitarea unei prestatii de 400 de lei/ora de lucru pentru un buldoexcavator este enorma, iar tariful corect este de maxim 100 lei/ora.

Practic, valoarea prestatiei este de patru ori mai mare decat cea reala", a precizat pentru ZIUAnews un fost director al ANAR. Insa, firma prahoveana a achitat pana la data de 16.10.2012 catre firma familiei Tuluc doar 150.000 de lei din contravaloarea totala a prestatiilor de servicii de 248.000 de lei, adica circa 60.000 de euro. Dar, SC Atec SRL Sibiu someaza societatea APASCO SA, care intre timp a intrat in insolventa, sa-i achite diferenta de 98.000 de lei, fapt pentru care deschide actiune in instanta la Tribunalul Prahova pentru recuperarea acestei creante.

Mama propune, tata aprobă iar fata încasează

Este de subliniat faptul ca finantarea obiectivului de investitii "Punerea in siguranta a Nodului Hidrotehnic Sanmihaiu Roman, judetul Timis este aprobata de catre Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP), adica si de catre directorul adjunct Gheorghe Tuluc, iar cea mai mare parte a investitiei este asigurata din bugetul ANAR.

Insa, Gheorghe Tuluc este reprezentantul MMAP in Consiliul de Conducere al ANAR, iar sotia sa, Elena Tuluc, este angajata ANAR unde se ocupa si de finantarea obiectivelor hidrotehnice. Practic, firma administrata de Ana Maria Tuluc primeste finantare aprobata de la ANAR si MMAP, adica de mama si tata, respectiv Gheorghe si Elena Tuluc.

Zestre imobiliară omisă în declaraţia de avere

In declaratia de avere postatata pe site-ul MMAP, directorul general adjunct Gheorghe Tuluc a uitat sa mentioneze ca fiica sa a preluat controlul firmei ATEC SRL Sibiu. Mai mult, Gh. Tuluc a omis sa mentioneze ca mai detine o casa de vacanta intr-o zona montana si alta in Sibiu, si acelasi lucru a facut si fiica sa care detine doua case-una in Sibiu si alta la munte.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE