Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Angela Merkel, urmărită de un spion infiltrat în echipa sa. Care erau obiectivele acestuia

Postat la: 10.07.2020 - 08:44 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Angela Merkel ar fi fost spionată de un agent infiltrat chiar în interiorul echipei acesteia de comunicare. Bărbatul, angajat în cadrul departamentului de presă al cancelarului german, este în prezent cercetat într-o anchetă care a început din 2019 pentru că ar fi colaborat cu un serviciu de informaţii străin.

Ştiri pe aceeaşi temă Dacian Cioloş îi solicită Angelei Merkel condiţionarea fondurilor euro... Potrivit poliţiei germane, ancheta a început în decembrie anul trecut şi continuă şi în prezent. Bărbatul este suspectat că „a lucrat ani întregi pentru un serviciu de informaţii egiptean", arată într-un raport serviciul intern de informaţii al Germaniei. Identitatea suspectului nu a fost dezvăluită şi nici nu se precizează unde se află acesta în prezent. Autorităţile indică doar că poliţia a luat „măsuri" împotriva sa.

Bărbatul ar fi furnizat ani la rând date despre jurnaliştii egipteni şi disidenţii care aveau contacte cu Angela Merkel sau cu guvernul condus de ea, relatează AFP. Cotidianului german Bild scrie că bărbatul era funcţionar public „de grad intermediar", fiind ierarhic la un nivel mai înalt decât începătorii, dar nu avea, totuşi, funcţie de răspundere în domeniu. El a lucrat în special pentru serviciul de vizite al Centrului de presă federal german, Bundespresseamt, un serviciu responsabil de comunicarea cu privire la activităţile cancelariei.

Presupusul spion era însărcinat cu primirea vizitatorilor. Potrivit Bild, el ar fi putut să-i monitorizeze pe această cale pe jurnaliştii egipteni. Conform raportului serviciului de informaţii interne german, atât serviciul egiptean de spionaj extern (GIS), cât şi serviciul său de informaţii interne (NSS) sunt active în Germania. Obiectivul lor este, în special, colectarea de informaţii despre opozanţii regimului egiptean al preşedintelui Abdel Fattah al-Sissi care locuiesc în această ţară. Interesul serviciilor egiptene se îndreaptă cu precădere spre simpatizanţii Frăţiei Musulmanilor, organizaţie interzisă din 2013 în Egipt.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE