Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Persoanele vaccinate sunt expuse unui risc mai ridicat, anunța Institutul Robert Koch din Germania: Trebuie respectate măsurile de protecție!

Postat la: 05.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Institutul Robert Koch (RKI) din Germania și-a exprimat temerile în legătură cu o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri și a deceselor COVID-19 în condițiile în care numărul infectărilor nu va fi redus rapid.

Spre deosebire de rapoartele anterioare, RKI atrage atenția că pentru persoanele complet vaccinate riscul este evaluat ca fiind moderat, însă în creștere din cauza numărului tot mai mare de infecții. RKI consideră că pandemia de coronavirus reprezintă un risc crescut pentru sănătatea populației din Germania. Pentru persoanele incomplet imunizate sau nevaccinate, institutul a modificat evaluarea riscului de la „ridicat" la „foarte ridicat", potrivit unui raport publicat joi, 4 noiembrie.

„Pentru persoanele complet vaccinate, riscul este evaluat ca fiind moderat, dar în creștere din cauza numărului tot mai mare de infecții", se arată în raportul RKI. În urmă cu o săptămână, riscul pentru persoanele vaccinate era descris ca fiind „moderat". RKI subliniază, totuși, că toate vaccinurile disponibile în Germania, „în conformitate cu stadiul actual al cunoștințelor, protejează în mod eficient împotriva bolilor grave". Procentul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 și infectate în ultimele două săptămâni în Germania a crescut. În prezent, este de peste 60% pentru grupul de vârstă al persoanelor de 60 de ani și peste.

„Cu toate acestea, această proporție trebuie interpretată împreună cu rata mare de vaccinare realizată în această grupă de vârstă", arată raportul. Conform datelor RKI, peste 85% dintre nemții cu vârste de peste 60 de ani sunt imunizați împotriva SARS-COV-2. RKI a precizat că, din cauza presiunii ridicate a numărului de infectări, este important ca persoanele vaccinate și convalescente să respecte măsurile de protecție „chiar și la evenimente sau întâlniri care au loc cu impunerea certificatului verde".

Evoluția actuală a situației pandemice este „foarte îngrijorătoare", a scris RKI. Dacă măsuri precum purtarea măștilor de protecție, respectarea distanței sociale, reducerea contactelor și ventilația nu reduc rapid numărul de infecții, se prevede o nouă creștere a numărului de boli grave și decese COVID-19. Potrivit raportului, capacitățile de tratament ale unităților de terapie intensivă ar putea fi depășite și în acest caz.

În ultimele săptămâni s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de pacienți bolnavi de COVID-19 în unitățile de terapie intensivă. De pe data de 27 octombrie până pe 3 noiembrie, s-au înregistrat cu cel puțin 460 de bolnavi mai mult față de perioada precedentă. Potrivit Registrului Diviziei de Terapie Intensivă de joi, un număr de 2.332 de persoane sunt tratate în Germania la ATI. Cel mai mare risc de spitalizare este semnalat în continuare pentru grupa de vârstă de peste 80 de ani.

RKI continuă să înregistreze incidențe foarte mari în special la copiii cu vârsta de peste cinci ani și la adolescenți - până în prezent, vaccinarea a fost posibilă doar în cazul minorilor cu vârsta de peste 12 ani. În 65 de districte din Germania, în decurs de doar o săptămână, cifrele au indicat majorări de la 250 de cazuri de infectare la 100.000, potrivit Der Spiegel.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE