Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Republicanii nu cedează în privința ajutorului pentru Ucraina și Israel. Strânși în jurul lui Trump ei condiționează totul de Problema migrației ilegale

Postat la: 13.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, a criticat aspru un pachet de ajutor de 95,3 miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel şi alte ţări, punând la îndoială viitorul pachetului, chiar în momentul în care liderii Senatului îl făceau să avanseze încet, în speranţa de a trimite un mesaj că SUA rămâne angajată faţă de aliaţii săi.

Preşedintele republican a declarat că pachetul nu conţine prevederi privind securitatea frontierelor, numindu-l "tăcut în ceea ce priveşte cea mai presantă problemă cu care se confruntă ţara noastră".

Acesta a fost cel mai recent - şi potenţial cel mai important - semn al opoziţiei faţă de ajutorul pentru Ucraina din partea conservatorilor, care au cerut de luni de zile ca politica de securitate la frontieră să fie inclusă în pachet, pentru ca săptămâna trecută să respingă o propunere bipartizană menită să reducă numărul de treceri ilegale la frontiera dintre SUA şi Mexic.

"Acum, în lipsa faptului că nu a primit nicio modificare a politicii de frontieră din partea Senatului, Camera va trebui să continue să îşi facă propria voinţă cu privire la aceste chestiuni importante", a declarat Johnson. "America merită mai mult decât status quo-ul Senatului".

Un grup hotărât de senatori republicani a încercat, de asemenea, luni, cu o serie de discursuri maraton, să încetinească Senatul să adopte pachetul de măsuri.
Opoziţia tot mai mare a fost doar cel mai recent exemplu al modului în care poziţia Partidului Republican în materie de afaceri externe se transformă sub influenţa lui Donald Trump, probabilul candidat republican la preşedinţie.

Chiar dacă pachetul trece de Senat, aşa cum este de aşteptat, acesta se confruntă cu un viitor incert în Camera Reprezentanţilor, unde republicanii sunt mai ferm aliniaţi cu Trump şi profund sceptici în privinţa continuării ajutorului acordat Ucrainei în războiul său împotriva Rusiei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE