Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sefa Trezoreriei americane: "SUA o să fie responsabile pentru înfrângerea Ucrainei dacă Congresul nu aprobă finanțarea!"

Postat la: 06.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat că Statele Unite vor fi „responsabile pentru înfrângerea Ucrainei" dacă Congresul nu aprobă cea mai recentă cerere de finanțare de mai multe miliarde de dolari a administrației Biden pentru țara devastată de război.

Yellen le-a spus reporterilor într-o călătorie la Mexico City că finanțarea - în special pentru sprijinul bugetar al guvernului general al Ucrainei - era „cu totul esențială" și o precondiție pentru ca sprijinul Fondului Monetar Internațional să fie transferat către Ucraina. „Am vorbit cu membrii Congresului, colegii mei au înțeles asta, că aceasta este o situație îngrozitoare și că ne putem considera responsabili pentru înfrângerea Ucrainei dacă nu reușim să aducem Ucrainei această finanțare de care este nevoie, și includ aici sprijin bugetar direct pentru că este absolut esențial", a spus Yellen.Yellen a spus că finanțarea SUA pentru Ucraina este, de asemenea, esențială pentru aliații americani din Europa, care oferă un ajutor mai generos pentru a ajuta Ucraina să prevaleze în lupta sa împotriva agresiunii ruse.

Marți mai devreme, șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că amânarea ajutorului SUA a creat un „risc mare" ca Ucraina să-și piardă războiul de aproape doi ani împotriva invaziei Rusiei. Ulterior, Zelenskiy a anulat planurile de a se adresa Congresului pentru a face apel direct pentru ajutorul SUA, în timp ce în Congres au fost certuri cu privire la revendicările republicane de a lega ajutorul de o reorganizare a politicilor de imigrare și de frontieră ale SUA. Parlamentarii americani au dezbătut un pachet suplimentar de cheltuieli de peste 100 de miliarde de dolari, care ar include ajutor pentru Ucraina și Israel, precum și finanțare la frontieră.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE