Soluția lui Adrian Năstase: Suspendarea lui Iohannis în același timp cu dărâmarea Guvernului și schimbarea președintelui Senatului!
Postat la: 02.10.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Fostul lider social-democrat Adrian Năstase avansează celor din PSD un scenariu exploziv de rezolvare a actualei crize politice, printr-o acțiune amplă, de suspendare a președintelui, concomitent cu dărîmarea guvernului și înlocuirea președintelui Senatului.
Fără o asemenea manevră, avertizează el într-un interviu acordat Canal 33, se va rămîne, pe mai departe, în situația în care Klaus Iohannis va face ceea ce vrea, în disprețul Constituției. "În momentul de față avem o semi-dictatură la Cotroceni, cu un argat la palatul Victoria. În felul ăsta nu se mai poate continua" a spus fostul premier.
"Ce ar putea să facă PSD (un scenariu pe care, probabil, nu îl va accepta): problema esențială e că, în mod evident, după ce dărîmi guvernul Cîțu, Iohannis vine și-l propune premier pe Ghinea, ori pe nu știu ce prieten al lui de la Sibiu și pe urmă, de teamă ca guvernul să pice și parlamentul să fie dizolvat, oamenii să accepte un astfel de guvern. Ăsta e un fel de șantaj implicit pe care îl cunoaștem din perioada Băsescu.
Și atunci, soluția ar fi ca, simultan oarecum cu dărîmarea guvernului Cîțu, să se depună și o acțiune de suspendare a președintelui, să fie făcută o schimbare la nivelul conducerii Senatului și noul președinte al Senatului să fie cel care face propunerea pentru un nou guvern. Nu trebuie neapărat să se ajungă la un referendum de demitere a președintelui, dar, o lună de zile, pe perioada suspendării, se pot face aceste demersuri. Un scenariu care ar putea să miște lucrurile, pentru că altfel vom rămîne în situația asta în care Iohannis își bate joc și de parlament și de Constituție. Vor fi 20 de ani în care doi președinți și-au bătut joc de Constituție", a spus Năstase.
El a mai explicat că "Problema guvernării nu poate fi rezolvată atît timp cît Iohannis e la butoane, la Cotroceni, și atunci trebuie găsită (soluția n.n.) în acest interval de o lună, înainte de un eventual referendum, care nu trebuie neapărat să mai fie făcut, dar în intervalul acela de o lună, președintele Senatului, care sper să fie un om serios, să facă o nominalizare de prim-ministru și să se formeze un guvern, nu spun de uniune națională, ci de largă concentrare națională, cum se spunea la un moment dat după război. Eu nu am încredere în guverne de tehnocrați, ele niciodată nu au dat rezultate, politica trebuie asumată, și nici în variantele în care am o parte din guvern politică și o parte tehnocrată, cum a încercat Dragnea cu Justiția" a conchis Năstase.
Scenariul lui Năstase, trebuie spus, se bazează pe o strategie mai veche a PSD, dezbătută intern în două rînduri de-a lungul ultimilor ani, dar rămasă neaplicată. Conform acesteia, în cazul în care președintele refuză, spre exemplu, să desemneze un premier, parlamentul poate vota o hotărîre de suspendare din funcție, care să fie revocată ulterior, după ce înlocuitorul președintelui ar face respectiva desemnare, astfel încît să nu mai fie nevoie de referendumul de demitere pe motiv că criza a fost rezolvată.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Teoreticianul transumanist Yuval Harari îi numește pe cei care nu folosesc Inteligența Artificială "oameni inutili"!
Transumanismul, redus la esență, este eugenie pură (modificare genetica, sau modificare tehnologica - prin implanturi). Se autointitulează "H+", adică mai mult sau mai bine decât un om. Ceea ce, bineînțeles, este ceea ce înseamnă și eugenia. Omul modificat in ADN sau omul augumentat tehnologic... Pana la urma, cam acelasi lucru in opinia transumanista.
-
Guvernul se pregătește pentru o criză alimentară apocaliptică: cere comercianților să trimită stocurile deținute! (document important)
Secretariatul General al Guvernului a pus, în dezbatere publică, o Ordonanță de Urgență prin care va solicita producătorilor și comercianților să transmită Guvernului stocurile disponibile.
-
Pandemia și războiul au umflat conturile bogaților lumii cu 453 de miliarde de dolari în ultimii doi numai în domeniul alimentelor si energiei!
Averile miliardarilor din industria alimentară şi energetică au crescut cu 453 de miliarde de dolari în ultimii doi ani, în contextul creşterii preţurilor la energie şi mărfurilor în timpul pandemiei, precum şi pe fondul războiului din Ucraina, a dezvăluit un raport al organizaţiei nonprofit Oxfam, relatează The Guardian.
-
Șefa Comisiei de Apărare: "În țara noastră s-a vorbit despre venirea lupului şi acum lupul a dat iama în turma din satul vecin!"
Sefa Comisiei de Apărare de la Senat, Nicoleta Pauliuc, susține că ultimele trei luni au adus pentru România un paradox legat de securitate: pe de o parte, amenințările la adresa securității naționale sunt cât se poate de concrete; pe de altă parte, garanţiile de securitate pe care țara noastră le are din partea aliaților sunt la cel mai înalt nivel de la crearea statului român modern.
-
Prima ţară care a introdus carantina obligatorie pentru pacienţii infectaţi cu variola maimuţei: au fost raportate 4 cazuri în ultima săptămână!
Belgia este prima ţară care a introdus carantină obligatorie de 21 de zile pentru pacienţii infectaţi cu variola maimuţei, după ce a raportat 4 cazuri pozitive în ultima săptămână, relatează Politico.
-
Brazilia liberă de OMS: Presedintele Bolsonaro anunta ca nu va semna tratatul international privind pandemiile!
Președintele brazilian Jair Bolsonaro anunță că OMS nu va interveni în afacerile braziliene legate de pandemie. El a reafirmat, intr-o conferinta de presa, fără echivoc că "OMS nu va călca în picioare suveranitatea națională".
-
OMS avertizează: Lumea se confruntă cu "provocări formidabile" din cauza COVID, a variolei maimuței și a războaielor!
Lumea se confruntă cu "provocări formidabile", printre care covid, războiul din Ucraina și variola maimuței, a avertizat șeful Organizației Mondiale a Sănătății, citat de BBC.
-
Alexandru Rafila, despre variola maimuței: nici vorbă să fie o pandemie. Riscul de infecție este mic!
Ministrul Sănătății, Alexandru Radila, susține că virusul variola maimuței nu poate fi considerat, un pericol, deocamdată și nici nu se pune problema să vorbim despre o pandemie.
-
Filme din 11 țări concurează pentru marele premiu al Festivalului Internațional al Filmului Ecologist de la Galați
Filmul ecologist este celebrat, anul acesta, pe malul Dunării, la Galați, între 7 și 11 iunie, în cadrul Festivalul Internațional de Film Ecologist ECOFEST, unul dintre cele mai importante festivaluri de gen din Europa de Est.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cozmin Gușă: "Așa arată un candidat la prezidențialele din 2024 susținut de către SUA!"
- 2.Gura "Prostanacului" adevar grăiește! Mircea Geoană: "Nu ne-a surprins calitatea armatei ucrainene. Noi am antrenat-o încă din 2014!"
- 3.Marcel Ciolacu i-a dat mesaj în franceză lui Emmanuel Macron: "Vom continua să lucrăm împreună!"
- 4.Rafila dă pe față lucruri din pandemie: "Decizii majore luate de militari și nu de medici!"
- 5.Olguța Vasilescu: "Primarii care livrează frig și șobolani și-au scos postacii la muncă!"
- 6.Marcel Ciolacu despre disputa Arafat - Rafila: "Normal este ca proiectul Internelor să aibă avizul MS!"
- 7.Adrian Năstase: Crin Antonescu a deranjat serviciile interne și externe!
- 8.Rareș Bogdan face un anunț pentru Republica Moldova în contextul războiului din Ucraina: "Zarurile au fost aruncate!"
- 9.Nicio lege nu garantează că se va investi în Neptun Deep și vom extrage gazele din Marea Neagră!
- 10.Tensiune în Guvern: Ministrul Rafila acuză o acțiune ilogică și aberantă a MAI: "Sunt gata să-i cedez domnului Arafat poziţia de ministru al Sănătății!"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu