Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Foarte ciudat: Voiau iranienii sa distruga cu dronele moscheea Al-Aqsa ca sa declanseze războiul sfânt musulman impotriva evreilor?

Postat la: 14.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Momente extrem de ciudate dar si tensionate au avut loc, în timpul atacului Iranului asupra Israelului. O parte dintre cele 200 de drone lansate din Iran au fost interceptate de către sistemul de apărare israelian Iron Dome chiar deasupra moscheii Al-Aqsa.

Diversi comentatori leaga acest moment de o posibilitate ca iranienii sa incerce sa bombaredeze moscheea Al-Aqsa, un loc sfânt al musulmanilor, ca sa dea vina pe isrelieni si astfel sa declanseze deliberat razboiul sfant. De reamintit ca si atacul initial al Hamas - formatiune finantata de Iran - a purtat numele de "Potopul de la Al-aqsa".

La scurt timp după ce s-a oprit asaltul Iranului, mii de palestinieni s-au strâns în jurul moscheii Al-Aqsa pentru a celebra atacul Iranului. Moscheea Al-Aqsa se află în centrul religios al Ierusalimului și este considerat al treilea cel mai sfânt loc pentru musulmani. Incidentele de la moscheea Al-Aqsa au alimentat și războiul dintre Israel și Paletina. Israelienii au atacat musulmanii care se rugau în interiorul moscheii în perioada Ramadanului, iar asta a inflamat serios lumea musulmană.

Evreii și creștinii îl numesc Har ha-Bayit (Muntele Templului), iar musulmanii îl cunosc drept Haram ash Sharif (Nobilul Sanctuar). Pentru evrei și creștini, este locul în care a fost ridicat Primul Templu din Ierusalim (Templul lui Solomon) despre care se vorbește în Vechiul Testament. Pentru musulmani, locul este considerat al treilea cel mai sfânt, după Mecca și Medina, pentru că Profetul Mahomed s-a ridicat în Rai pornind de aici.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE