Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Medic din Satu Mare a amenințat un copil care plângea. "Dacă mai plângi, îl chem pe nenea să te strângă de gât"

Postat la: 31.12.2019 - 15:22 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un medic pediatru de la Spitalul din Satu Mare este acuzat că a amenințat un copil în vârstă de 2 ani, care plângea în Urgență, spunându-i „Dacă mai plângi, îl chem pe nenea să te strângă de gât". Doctorul neagă acuzațiile, însă conducerea unității medicale a deschis o anchetă, relatează Mediafax.

Mama copilului în vârstă de 2 ani a ajuns cu cel mic la Urgența Spitalului din Satu Mare în noaptea de 29 spre 30 decembrie și spune că medicul de gardă și asistenta i-au amenințat copilul. Aceasta povestește pe Facebook întreaga întâmplare.

„<Dacă mai plângi, îl chem pe nenea să te strângă de gât.,...dacă mai plângi îți mai dau o injecție> - Spitalul Județean Satu Mare, 29.12.2019 - 30.12.2019 în jur de miezul nopții. Așa mi-a fost amenințat copilul de către doamna doctor de gardă și asistenta dânsei. Copil de 2 ani cu febră, frisoane, vomă, diaree etc. Oricum, bolnav, cu o mamă disperată lângă el care încerca să-l liniștească. Doamna doctor, nu e prima data, dar este ultima. Prima plângere la Ministerul Sănătății a fost depusă, mâine merg la spital, la presă, la avocat, la oricine mă poate ajuta să demonstrez că locul dvs. nu este în spital și nu este lângă copii. Ne-ați mai umilit și în trecut și am lăsat capul jos deși eram șocată, furioasa și sigură că nu aveți dreptul să faceți așa ceva~, scrie femeia pe Facebook.

Reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare spun că s-au autosesizat în acest caz, iar ulterior femeia a depus și o reclamație.

„Ne-am autosesizat asupra acestui eveniment, ulterior mama copilului a depus și o plângere la Spitalul Județean, iar managerul și directorul medical au decis să facă propria anchetă. S-a constituit o comisie alcătuită din medicul șef de la UPU, medicul șef de la Pediatrie și jurist. În același timp, s-a sesizat Consiliul Etic al Spitalului. Vom analiza cazul și așteptăm concluziile", a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian.

Întrebat dacă medicul a dat explicații cu privire la cele afirmate de mama copilului, Demian a spus că „s-a vorbit cu medicul care a fost de gardă și neagă".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE