Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












O echipă de ingineri de la MIT pregătește o soluție de "urgență" pentru climă. Vor să devieze razele soarelui folosind grafen!

Postat la: 22.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

MIT a dezvăluit publicului proiectul său "Space Bubbles". În cadrul laboratorului "Senseable City Laboratory", o echipă de ingineri a lucrat la rezolvarea problemei schimbărilor climatice "într-o situație de urgență". Misiunea lor: să acționeze în cazul în care "schimbările climatice au mers deja prea departe".

Cum poate fi încetinită sau chiar oprită și inversată încălzirea globală? Pentru cei de la MIT, singura soluție este geoingineria solară. În esență, manipularea climei ar trebui să implice manipularea razelor solare. În acest scop, MIT propune un fel de barieră cu bule realizată din siliciu topit și lichide ionice întărite cu grafen. Aceste bule, desfășurate sub forma unui disc gigantic, ar devia razele solare. Pentru a se putea orienta perpetuu între Pământ și Soare, bariera cu bule ar fi amplasată de o navă spațială în punctul Lagrange.

Pe site-ul său de internet, inginerii și-au prezentat bulele ca fiind o "soluție inovatoare, ușor de implementat și complet reversibilă". Bariera se poate sparge ca o bulă convențională, fără a lăsa resturi în cazul în care ar trebui să fie remodelată sau îndepărtată. Cum ar putea bulele să inverseze cursul evenimentelor de pe planeta noastră? Conform calculelor inginerilor de la MIT, devierea a 1,8% din razele solare ar fi suficientă pentru a "inversa încălzirea globală actuală".

Cu toate acestea, într-o declarație, echipa a precizat că acest lucru nu trebuie luat ca o soluție pentru reluarea activităților care emit gaze cu efect de seră - eforturile vor trebui să continue și pe Pământ. Nimic nu se află încă într-un stadiu avansat. Dar, pentru a-i evalua fiabilitatea, "Space Bubbles" a fost supus unor teste inițiale de laborator pentru a simula condițiile din spațiul cosmic.

Provocarea ar fi să găsim un amestec cu o textură suficient de puternică pentru a nu se sparge și suficient de fină pentru a nu devia prea mult razele. "Sunt necesare o cooperare globală și o colaborare politică semnificativă pentru a sponsoriza și a avansa proiectul", a scris echipa, adăugând că "umflarea bulelor in situ implică sarcini complexe de robotică și navigație". Masa va trebui să fie foarte mică pentru a nu fi influențată prea mult de gravitația Pământului și a Soarelui.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE