Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Reteaua 5G a primit verde de la Senat. Cand se va implementa noua tehnologie in Romania

Postat la: 04.06.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comisiile juridica, economica, de aparare si comunicatii ale Senatului, s-au reunit vineri, 4 iunie, intr-o sedinta in care au acordat raport favorabil, cu amendamente, proiectului de lege initiat de Guvern in privinta masurilor referitoare la infrastructuri informatice si de comunicatii de interes national si conditiile implementarii retelelor 5G.

Potrivit presedintelui Comisiei juridice, Iulia Scantei, care a condus sedinta de vineri, raportul de admitere a inregistrat preponderent voturi "pentru", impotriva fiind doar senatorii AUR. Legea are drept scop adoptarea unor masuri referitoare la autorizarea producatorilor de tehnologii, echipamente si programe software utilizate in cadrul infrastructurilor informatice si de comunicatii de interes national, precum si in retelele de comunicatii electronice prin intermediul carora se asigura servicii de comunicatii electronice de tip 5G - retele 5G, in vederea prevenirii, contractarii si eliminarii riscurilor, amenintarilor si vulnerabilitatilor la adresa securitatii nationale si apararii tarii. Proiectul va intra in dezbaterea plenului Senatului, for decizional in acest caz.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE