Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


SUA limitează vaccinarea cu Johnson & Johnson pentru că produce cheaguri de sânge!

Postat la: 06.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a limitat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei Johnson & Johnson pentru adulți din cauza riscului unui sindrom rar de coagulare a sângelui.

Vaccinul J&J, care a primit autorizația americană în februarie 2021 pentru adulți, poate fi administrat în cazurile în care vaccinurile COVID-19 autorizate sau aprobate nu sunt accesibile sau dacă o persoană este mai puțin dornică să folosească celelalte două vaccinuri, a precizat Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA). J&J este unul dintre cele trei vaccinuri utilizate în Statele Unite. Celelalte două sunt de la Moderna și Pfizer.

Producătorul de vaccinuri a declarat că a actualizat fișa informativă a vaccinului COVID-19 din SUA pentru a avertiza cu privire la riscul de tromboză, o afecțiune rară, dar care poate pune viața în pericol. Utilizarea vaccinului J&J a fost slabă în țările cu venituri ridicate, afectată de rapoarte privind cheaguri de sânge rare și potențial mortale. În ianuarie, FDA a modificat fișa informativă a vaccinului J&J pentru a include riscul de trombocitopenie imună, la câteva luni după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a luat măsuri similare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE