Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Uou tip de vaccin anti-Covid, bazat pe o nouă tehnologie ADN. Se administrează fără ace!

Postat la: 05.09.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Noul tip de vaccin folosește inele de ADN numite plasmide, care, introduse în corp, produc doar una din proteinele din alcătuirea virusului Covid-19. După ce aceste proteine sunt produse, ele sunt recunoscute și distruse de sistemul imunitar, care astfel învață să recunoască și să distrugă și coronavirusul.

Vaccinul se administrează intramuscular, ca în cazul vaccinurilor Pfizer, Moderna sau Astrazeneca, ci subcutanat (sub piele), unde sunt prezente o multitudine de celule ale sistemului imunitar, care învață astfel să răspundă la coronavirus. Momentan, vaccinul nu se administrează cu o seringă, ci cu un dispozitiv special fără ace.

În urma testelor clinice efectuate pe 28 de mii de participanți, vaccinul a avut o eficacitate de 67% împotriva tulpinii Delta, ceva mai mică dar apropiată de eficacitatea vaccinurilor de tip ARN-mesager (88% Pfizer), însă necesită nu două ci trei inoculări succesive pentru a ajunge la această eficiență. Vaccinul acesta este un nou mare pas în lupta cu coronavirusul la nivel global, pentru că este mai ușor de produs decât vaccinurile de tip mRNA, este mai stabil și nu necesită răcire la temperaturi joase, făcând utilizarea în zone subdezvoltate mult mai facilă.

Serurile de la Pfizer și Moderna sunt mai scumpe, necesită condiții speciale de stocare și transport iar producția încă nu poate ține pasul cu cererea, ceea ce a făcut ca țările dezvoltate să aibă un acces la vaccinare disproporționat față de cele sărace. Cel puțin încă zece vaccinuri de tip ADN contra coronavirusului sunt în diverse faze de testare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE