Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Vom fi conduși de Superinteligența Artificială peste 3 ani: "Practic, am rezolvat modelele lumii de construcție!"

Postat la: 18.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cercetătorul Leopold Aschenbrenner, concediat de la OpenAI pentru că a divulgat informații despre cât de nepregătită este compania pentru inteligența generală artificială, a lansat un tratat de 165 de pagini pe acest subiect.

El prezice că modelele AI ar putea atinge capacitățile cercetătorilor și inginerilor AI umani (AGI) până în 2027, ceea ce ar duce în mod inevitabil la superinteligență pe măsură ce AGI dezvoltă tehnologia în sine. Predicția se bazează pe progresul liniar al AI din ultimii ani, deși criticii susțin că tehnologia ar putea atinge un plafon la un moment dat.

Un alt inginer de cercetare de la OpenAI, James Bekter, a scris ceva asemănător: „Practic, am rezolvat modelele lumii de construcție, avem 2-3 ani de gândire la sistemul 2 și 1-2 ani de întruchipare. Ultimele două pot fi făcute concomitent." El estimează trei până la cinci ani „pentru ceva care arată foarte mult ca un agent în general inteligent, întruchipat".

Potrivit companiei de consultanță Capgemini, numărul total de milionari din SUA a crescut cu 500.000, până la 7,4 milioane, conform boom-ului stocului AI . Publicația notează că optimismul investitorilor față de AI a înregistrat o creștere a S&P 500 cu 24% anul trecut, Tesla sa dublat, Meta a crescut cu 194% și Nvidia a crescut cu 239%.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE