Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cătălin Măruţă, reacţie legată de imaginile cu victima violului din Vaslui: „Valul de reproşuri a fost mai puternic decât faptele"

Postat la: 23.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cătălin Măruţă revine cu un nou mesaj după reacţiile dure cu privire la decizia de a difuza imagini cu victima violului din Vaslui în cadrul emisiunii pe care o realizează la postul Pro TV, „La Măruţă". Realizatorul consideră că a fost „judecat foarte aspru", susţinând că „totul a fost legal".

După ce ieri, 22 iulie, Cătălin Măruţă a reacţionat, clarificând că atât tânăra, cât şi mama acesteia au semnat acorduri pentru a intra în direct, realizatorul revine cu un nou mesaj, publicat pe pagina de Facebook. Acesta subliniază, printre altele, că cele două nu au fost nicio secundă puse în pericol sau în situaţii înjositoare, din contră, au fost încurajate, afirmând că „moralmente" consideră corect ceea ce s-a întâmplat şi că „valul de reproşuri nefondate a fost mai puternic decât faptele."

Mesajul integral semnat de Cătălin Măruţă:

„Astăzi (22 iulie - n.red.) a fost o zi complicată din multe puncte de vedere: am primit mesaje contradictorii şi de la telespectatori, de la jurnalişti, de la prieteni şi colegi. Am fost judecat foarte aspru după ce le-am intervievat în direct pe fata agresată din jud. Vaslui şi pe mama ei. Deşi ele şi-au dorit să apară după mediatizarea cazului, deşi nicio secunda nu au fost puse în pericol sau în situaţii înjositoare, ci dimpotrivă, au fost încurajate şi motivate să lupte până obţin dreptate în ciuda presiunilor celor din comună, deşi totul a fost legal şi moralmente consider că e corect că ea a putut să spună ce a vrut, când a vrut, să mulţumească celor care i-au demonstrat că nu luptă singură împotriva unui sistem gândit greşit, aşadar la sfârşit eu am fost criticat. Concluzia după ce am discutat cu mulţi cărora încercam să le aduc argumentele mele a fost că puţini din cei care blamau interviul văzuseră momentul. Înţeleseseră că fata în cauza era minoră sau că nu avem acordul ei să o difuzăm. Că am minţit-o sau am amăgit-o. Înţeleseseră greşit, dar nu a mai contat. Valul de reproşuri nefondate a fost mai puternic decât faptele, s-a creat o realitate paralelă. Dacă asculţi ce se spune despre momentul de câteva minute de ieri, începi să te îndoieşti că ai văzut bine, că ai auzit bine. Persoana a zâmbit în sfârşit, a mulţumit, este încântată că nu mai e considerată vinovata pentru abuzul suferit... sau mi s-a părut? Este majoră, atunci de ce vorbim de o elevă minoră? Avem acordul, discutase cu noi şi cu avocata, atunci de ce vorbim despre profitarea de pe urma unei adolescente naive? A fost încurajată şi lăudată pentru ca le spune şi altor tinere să aibă curaj să lupte pentru dreptate, să nu se lase umilite de comunitatea care nu înţelege cine a greşit de fapt. Atunci de ce vorbim despre abuzarea ei în direct? Eu nu ştiu să răspund la întrebările astea."

Amintim că în ediţia din 21 iulie a emisiunii „La Măruţă", tânăra violată din Vaslui a apărut la final, timp de şase minute, după ce mama victimei a făcut o serie de declaraţii în direct. Decizia postului Pro TV de a dezvălui identitatea victimei a fost aspru criticată, iar Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) s-a autosesizat. De asemenea, Comisia pentru cultură şi media din Senat protestează „în mod vehement" faţă de modul în care a fost prezentat în emisiunea „La Măruţă" subiectul victimei violului din Vaslui, cerând CNA să analizeze urgent acest caz, precizând că o „sancţiune exemplară" va contribui la însănătoşirea audiovizualului din România.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE