Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scandalul Cotabiță. Kanal D îl scoate pe Mădălin Ionescu și dă vina pe sistemul sanitar. Reacția lui Jucan (CNA)

Postat la: 16.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Scandalul stârnit de infirmiera care s-a fotografiat cu cântărețul Gabriel Cotabiță pe patul de spital a stârnit reacții publice vehemente. În timp ce infirmiera cu pricina a fost suspendată din funcție de conducerea Spitalului Floreasca pentru gestul său, unele canale media dau vina unul pe celălalt pentru încălcarea moralității dar și a legislației audiovizuale, însă majoritatea acuzațiilor s-au îndreptat către realizatorul emisiunii Wowbiz, de la Kanal D, Mădălin Ionescu.

Kanal D a comunicat însă aseară că este vorba despre o confuzie și că nu Ionescu a difuzat imaginile în emisiunea sa, la originea acesteia fiind Valentin Jucan, membru CNA. Iată comunicatul Kanal D:

Asociere eronata a moderatorului WOWbiz, Madalin Ionescu, cu materialele difuzate despre Gabriel Cotabita pe patul de spital
kanaldIn urma difuzarii imaginilor cu Gabriel Cotabita pe patul de spital, in spatiul public a fost lansata o informatie eronata, de catre Valentin Jucan, membru al CNA. Mentionam ca in emisiunea moderata de Madalin Ionescu nu a fost difuzata nicio stire referitoare la acest subiect, informatie ce poate fi verificata foarte usor.

Subiectul a fost publicat pe wowbiz.ro fara nicio intentie de a-i aduce vreun prejudiciu lui Gabriel Cotabita si familiei acestuia. Mai mult decat atat, site-ul nu a difuzat imaginea in intregime tocmai pentru a proteja intimitatea lui Gabriel Cotabita, un artist respectat si apreciat de Kanal D. Subiectul a fost realizat ca un mare semnal de alarma privind conditiile necorespunzatoare din spital. Este inadmisibil ca un om intr-o situatie precara de sanatate sa aiba parte de un asemenea tratament intr-un spital din Romania.

Au fost aduse grave si nefondate acuzatii la adresa lui Madalin Ionescu, vedeta Kanal D, in legatura cu acest subiect, ceea ce distrage atentia publicului de la un subiect cu adevarat grav, si anume tratamentul persoanelor spitalizate. Kanal D va continua sa atraga atentia asupra neprofesionalismului intalnit in randul unor angajati din sistemul de sanatate romanesc.

La rândul său, Valentin Jucan, membru CNA, a răspuns în urma acestui comunicat al Kanal D. Jucan spune că își „retrage public afirmațiile referitoare la posibilele încălcări ale legislației audiovizuale de către Mădălin Ionescu", dar subliniază că „responsabilitatea difuzării fotografiei, în cadrul buletinului de știri, aparține postului Kanal D" și că emisiunea în cauză va fi analizată de Consiliul Național al Audiovizualului:

Astăzi, după apariția în presă a fotografiei artistului Gabriel Cotabiță, spitalizat, dar și în contextul reacțiilor publicului, am avut o discuție cu realizatorul emisiunii „WowBiz", domnul Mădălin Ionescu. Mai precis, dânsul a fost cel care m-a contactat. Discuția a fost centrată atât pe poziția mea publică cât și pe modul în care reacțiile din zona presei televizate l-au indicat, ca eventual răspunzător, pe domnul Ionescu.
Ceea ce susține realizatorul emisiunii „WowBiz" este că nu are nicio legătură cu publicarea fotografiei în cauză, deși aceasta poartă logo-ul „WowBiz", logo care, de fapt, aparține site-ului www.wowbiz.ro.

Într-adevăr, fotografia nu a fost prezentată în emisiunea realizată de Mădălin Ionescu, care poartă același nume - „WowBiz", ci a fost publicată în cadrul unui buletin de știri al postului KanalD. Cel puțin pentru acest lucru îmi retrag public afirmațiile referitoare la posibilele încălcări ale legislației audiovizuale de către Mădălin Ionescu, în calitate de realizator al emisiunii „WowBiz".

Totuși, responsabilitatea difuzării fotografiei, în cadrul buletinului de știri, aparține postului Kanal D, acesta făcându-se responsabil de încălcarea legislației în vigoare. Codul audiovizualului interzice difuzarea informaţiilor şi/sau imaginilor persoanelor aflate sub tratament, în unităţile de asistenţă medicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate a acestora. Difuzarea este permisă numai cu acordul persoanei aflate sub tratament sau, în cazul în care persoana este fără discernământ, cu acordul familiei sau al aparţinătorilor.

Faptul că emisiunea domnului Mădălin Ionescu are aceeași denumire cu a site-ului care a făcut publică fotografia, faptul că postul KanalD a preluat fotografia din mediul online, faptul că emisiunea realizată de domnul Ionescu este una de tip tabloid (care a fost sancționată de multe ori de Consiliul Național al Audiovizualului), a creeat, justificat, o confuzie în rândul publicului.

Nu am de unde să știu care este implicarea domnului Ionescu în administrarea site-ului www.wowbiz.ro. Nici nu mă preocupă acest lucru, CNA nefiind responsabil de mediul online. Este problema domniei sale cum gestionează aceste suprapuneri/dublări de responsabilități și denumiri. Un lucru este cert: KanalD NU trebuia să difuzeze acea fotografie, chiar dacă a apărut pe internet, chiar dacă era pe site-ul „WowBiz". Emisiunea în cauză va fi analizată de Consiliul Național al Audiovizualului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE