Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Şoferi nesimţiţi, acoperiţi de conducerea RATB

Postat la: 14.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În loc să-i sancţioneze exemplar pe şoferii de autobuz nesimţiţi din Bucureşti, care-şi bat joc - în exercitarea atribuţiilor de serviciu - de persoanele cu dizabilităţi locomotorii, conducerea RATB nu mai pridideşte cu scuze la adresa acestora, acoperindu-le faptele reprobabile.

În faţa unor astfel de situaţii, care nici măcar nu mai pot fi dezavuate în cuvinte, în faţa comportamentului hain al acestor şoferi fără inimă, care ar trebui daţi afară pe loc, persoanele în nevoie umilite nici măcar nu vor să mai depună reclamaţii, având convingerea că nimeni nu le va ajuta să-şi exercite drepturile de oameni. Şoferul autobuzului 138, având numărul de înmatriculare B-55-VFC, în data de 24 iunie, ora 19,19, staţia Auchan Militari, sensul spre Militari Risedence. Reclamaţia persoanei vătămate este atât de cutremurătoare, încât o lăsăm să curgă aşa cum ne-a fost trimisă:

„Mulţi şoferi nu ne iau în serios"

„Nu ştiu ce să mai fac, ca şoferii care conduc autobuze cu rampe pentru persoanele cu dizabilităţi să mă ia în serios. Cred că reclamaţiile pe care le tot le trimit conducerii RATB vor rămâne în permanenţă la acelaşi nivel: eu le scriu, iar ei îmi răspund. Eu îi reclam pe şoferii nesimţiţi şi rău-voitori, iar ei îi scuză şi îi sancţionează cu avertisment, mai mult în bătaie de joc, comparativ cu prejudiciul moral cauzat.

Am să distribui reclamaţiile mele şi pe reţelele de socializare, dar mai mult ca sigur că nu va fi suficient. Poate că, dacă aş apela la un avocat, care să mă susţină în obţinerea de daune morale în justiţie, pentru umilinţa la care sunt supusă adeseori de către RATB, aş avea mai mulţi sorţi de izbândă. Dar din ce bani să-mi plătesc apărători, din pensia mea de câteva sute de lei?"

Călătorii i-au cerut şoferului să-şi facă treaba

În ziua de 24 iunie anul curent, menţionată anterior, nemernicul nu a lăsat maşina pentru a reduce diferenţa de nivel faţă de bordură şi nici nu s-a deranjat, atunci când a fost solicitat să ajute persoana cu dizabilităţi locomotorii să urce în autobuzul 138. În urma intervenţiei călătorilor, a coborât foarte deranjat şi preţios, de parcă s-ar fi aflat la cârma unei navete spaţiale, nu a unui autobuz bucureştean, declarând întregii asistenţe că el nu este obligat la asemenea corvoadă (când de fapt lucrurile stau exact invers), deoarece însoţitorul persoanei în nevoie trebuie să facă asta

. Imbecilitate de ordin major, de vreme ce rampa cu pricina nu poate fi acţionată de oricine şi oricând cineva are chef. În plus, este imposibil ca însoţitorul să coboare rampa prin propriul efort, să împingă scaunul rulant, să îl ducă în locul rezervat, apoi să revină şi să pună rampa la loc, în condiţiile-n care unii călători coboară, iar alţii urcă, adesea prea puţini atenţi sau amatori să dea ajutor unui semen de-al lor aflat în dificultate.

Mai există şi şoferi cu inimă

"Într-o zi, mă aflam într-un autobuz al liniei 137, iar un copil a apăsat din joacă butonul destinat persoanelor cu handicap - mai povesteşte petiţionara noastră -, însă eu nu doream să cobor la acea staţie. La staţia mea, şoferul a oprit exact lângă bordură şi a venit să mă ajute, apoi şi-a continuat drumul fără să mă înjure, realizând că a fost vorba despre o eroare.

După ce am coborât acolo unde doream, nemaifiind nevoie de rampă, fiindcă a oprit exact la bordură după ce l-am atenţionat, m-am dus să-i cer scuze, explicându-i că nu eu am apăsat butonul mai devreme. Vă spun acest lucru pentru că sunt o persoană rezonabilă, dar nici nu pot înghiţi la nesfârşit mizeriile şi umilinţele unor şoferi de autobuz, atunci când sunt sfidată şi luată în derâdere pentru că mă aflu într-o situaţie pe care nici pe departe nu mi-o doresc".

Vrem să cunoaştem identitatea ticălosului

Conducerea RATB, prin glasul de mierlă al şefului Biroului Relaţii cu Publicul al RATB, Constantin Tobescu, are întocmite nişte scuze şablon, pe care le trimite reclamanţilor cu copy-paste, ca să aibă şi el o activitate, pentru care încasează câteva mii de lei bune în fiecare lună. În rest, îl doare-n cot de cine şi cum se suie în autovehiculele regiei, că doar e pus acolo să acopere nesimţirea şoferilor, nu să rezolve problemele călătorilor. Tobescu îi răspunde petiţionarei că, în fine, a ajuns şi el la concluzia că „sancţiunile aplicate" unor astfel de specimene, în special provenind de la autobaza Militari, nu au efectul scontat.

Păi, nu au, fiindcă primesc doar avertismente, cu care se şterg undeva, că dacă ar fi sancţionaţi disciplinar cu tăierea din salariu, cu totul altfel s-ar pune problema. În final să mai menţionăm că persoana cu dizabilităţi de care şoferul menţionat şi-a bătut joc a solicitat numele acestuia, „pentru a ţine şi eu o evidenţă". Identitate pe care şi noi am vrea să o cunoaştem, ca să-i facem puţină reclamă. De asemenea, solicităm tuturor persoanelor aflate în nevoie să ne semnaleze astfel de cazuri, la adresa electronică dan_coste@yahoo.com.

Dan Coste

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE