Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Maria Grapini s-a înscris în noul partid al lui Dan Voiculescu

Postat la: 02.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Europarlamentarul PC Maria Grapini a anunțat, ieri, că s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste, noul partid al lui Dan Voiculescu. "M-am înscris deja în Partidul Puterii Umaniste, am așteptat Congresul de formare al ALDE. Eu consider că nu am plecat de la PC. Am făcut o scrisoare deschisă către președintele Daniel Constantin, am discutat cu el, i-am spus că nu este bine să renunțăm la partid.

A decis, din punctul meu de vedere, nestatutar, dar e problema lui. A doua zi după Congresul ALDE am hotărât să mă înscriu într-un partid nou, Partidul Puterii Umaniste. Eu fac parte din grupul de inițiativă al acestui partid, iar în câteva zile am făcut grupuri de inițiativă și lideri interimari în 15 județe", a declarat pentru Agerpres Grapini. Ea a spus că printre conservatorii care sunt în prezent în ALDE unii au crezut că se face alianță cu PLR, dar și-au dat seama că după congresul de fuziune PC a dispărut.

"Eu cred că cel mai bine vom vedea cu 6 luni înainte de alegerile locale, când consilierii de la PC, care acum sunt constrânși să rămână pentru că își pierd funcțiile dacă pleacă, nu vor mai avea această problemă. Eu voi lucra la construcția acestui partid, am spus-o, nu vreau să fiu lider la nivel național, dar voi fi în grupul de conducere. Nu mi-a plăcut ce a făcut Daniel Constantin, de aceea nu am rămas cu el. Eu mi-am ales calea. Susțin în continuare guvernarea Ponta. La alegerile locale noi vrem să candidăm singuri, să vedem ce o să se întâmple. Cred că vom avea șanse bune, e proba noastră de încercare", a mai spus Grapini.

La începutul lunii iunie, Dan Voiculescu, fondatorul PC, anunța că „un grup de tineri a depus la Tribunalul București cererea de înregistrare a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) - PPU". "Partidul preia doctrina umanistă, fondată de mine în 1992 care recunoaște demnitatea, valoarea și posibilitățile de desăvârșire a ființei umane. Doctrina umanistă a fost rezultatul analizei sistemului capitalist și socialist care a avut drept concluzie faptul că ambele au o mare carență: nu țin cont de natura umană", scria Voiculescu pe blog.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE