Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Politizarea CNAS. Guvernul foloseste autoritatea pentru a emite reglementări ca să-și aranjeze clientela politică

Postat la: 04.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

CONFERINTA DE PRESA. "În loc să facă reforme, ce face Guvernul? Politizează Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Cum? Simplu: inventează niște criterii ca să poată revoca toți managerii Caselor județene și să-și împartă la taraba politică cu cei care l-au susținut, inclusiv la moțiunea de cenzură, poziții în acest sistem."

"Nicio grijă și preocupare pentru reformă, nicio măsură structurală. Nu! Inventăm un fel de criteriu 'ai bască albastră, trebuie să ai bască roșie, prin urmare toată lumea basca jos, că vă dăm noi altele și vă așezăm pe alte scaune!'. Asta se întâmplă la ora asta. Și dincolo de acest troc politic, mai este un aspect: faptul că Guvernul nu ezită să folosească autoritatea și atributele pe care le are de a emite reglementări ca să-și aranjeze clientela politică și tot felul de târguri politice.

Este o conduită constantă politizarea administrației de către Guvernul Ponta. Și de aceea vedeți că se leagă cu ce spuneam mai devreme la capitolul instituțional, al eficienței instituționale: politizare și arbitrariu în decizia publică. De aceea stăm unde stăm, la coada clasamentului, locul 100 din 140 (n.n. Indexul Competitivității Globale al Forumului Economic Mondial), când această țară are resursele să fie printre primele 7-10 țări din Europa. Acesta e potențialul României de care își bate joc domnul Ponta."

Catalin Predoiu

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE