Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Politologul care devoalează ce se întâmplă între Victor Ponta şi Liviu Dragnea

Postat la: 06.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Politologul Cristian Pîrvulescu vine însă cu o altă întrebare surprinzătoare. Vrea PSD să-l mai ţină pe Victor Ponta? Analistul remarcă şi faptul că fostul premier pare dispus, în ultima vreme, să joace cartea naţionalismului dar crede că garanţiile, în cazul lui Ponta vin doar dinspre PSD. De la PRU poate veni ceva mai multă acţiune.

"Întrebarea este: chiar vrea să îl ţină PSD cu orice preţ? Şi care este preţul pe care îl pune domnul Ponta? Există un preţ, acest preţ este prea mare pentru PSD în momentul de faţă... Pentru că, evident, Dragnea când spune că îl doreşte pe Ponta în Parlament are dreptate, este pentru PSD un punct câştigat. Dar, pe de altă parte, dacă este vorba despre o concesie prea importantă în jocul de putere, va fi mai complicat.

Pe de altă parte, îl auzeam pe domnul Ponta făcând o declaraţie cum că mai bine naţionalist decât extremist. Ne jucăm foarte mult cu cuvintele în această ţară, pentru că naţionalist înseamnă extremist. Naţionalist înseamnă extremist şi nu putem confunda naţionalismul cu patriotismul. Sunt mulţi tentaţi să joace cartea Brexit-ului. Nu ştiu dacă domnul Ponta merge pe această ipoteză sau nu. Pe de altă parte, declaraţiile sale, de o ambiguitate indiscutabilă, lasă să se înţeleagă acest lucru. Este evident că în momentul de faţă se negociază, este o negociere şi noi nu cunoaştem exact conţinutul acestei negocieri, la ce se referă ea. Aparent Liviu Dragnea nu vrea să cedeze la presiunile, propunerile care i se fac şi atunci avem acest joc. Pentru Victor Ponta este foarte riscant să părăsească PSD în acest moment. Pentru că PSD îi oferă un loc în Parlament. Ceilalţi... nu ştiu. Poate pe teren, dar nu în Parlament.", a spus Pârvulescu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE