Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte marţi, la Suceava, cu omologul său moldovean

Postat la: 06.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, marţi, la Suceava, cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, cei doi oficiali urmând să susţină o declaraţie de presă comună la "Universitatea Ştefan cel Mare", anunţă Administraţia Prezidenţială.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis va avea convorbiri cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, la sediul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava.Programul include şi acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava preşedintelui Nicolae Timofti, după care cei doi şefi de stat vor susţine o conferinţă de presă comună. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis şi omologul său moldovean vor vizita împreună Cetatea de Scaun a Sucevei. Senatul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava a decis, în 2013, să acorde titlul de Doctor Honoris Causa preşedintelui Republicii Moldova, la propunerea Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul universităţii sucevene.

Rectorul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava, Valentin Popa, declara pentru MEDIAFAX că Senatul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava a decis, în 2013, să acorde titlul de Doctor Honoris Causa preşedintelui Republicii Moldova, la propunerea Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul universităţii sucevene. Titlu este acordat preşedintelui Republicii Moldova pentru "merite deosebite în promovarea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova, pentru aprofundarea relaţiilor dintre România şi Republica Moldova, precum şi pentru atenţia pe care o acordă educaţiei şi formării tinerei generaţii". Aceasta va fi cea de-a doua întrevedere dintre cei doi şefi de stat, după vizita oficială pe care Klaus Iohannis a făcut-o la Chişinău, la scurt timp de la preluarea mandatului de preşedinte, în 25 februarie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE