Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












PSRO solicită demisia lui Victor Ponta din fruntea guvernului

Postat la: 12.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

PSRO solicită demisia lui Victor Ponta din fruntea guvernului și declanșarea procedurilor constituționale pentru ieșirea dintr-o situație cu costuri și consecințe de reputație fără precedent pentru România, se arată într-un comunicat al formațiunii, transmis duminică AGERPRES.

"Ce este mai important: partidul sau țara? După o lună și jumătate în care a pus reputația țării și a guvernului României într-o situație penibilă și fără precedent, Victor Ponta recunoaște că a devenit o vulnerabilitate masivă pentru partidul său. "Autosuspendarea" sa din fruntea PSD nu rezolvă însă problema de fond: România are în fruntea Guvernului un politician acuzat de fapte de corupție!,", susține sursa citată.

Potrivit partidului condus de Mircea Geoană, în lumea democratică "nu există decât un singur răspuns într-o astfel de situație: demisia imediată din fruntea Guvernului".

"Pe niciunul dintre partenerii și aliații noștri nu îi interesează ce se întâmplă la vârful unui partid. Pe toți, însă, ne interesează cine conduce Executivul unui stat membru al UE și NATO. Ce este mai important pentru Victor Ponta: partidul sau țara? Probabil că niciuna. Asistăm la o strategie de salvare personală, cu un deznodământ de înainte cunoscut: sfârșitul unei cariere construită pe minciună, trădare, impostură și, iată, corupție. PSRO solicită demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului ", se mai arată în comunicatul PSRO.

Premierul Victor Ponta a anunțat, duminică seara, că nu va mai ocupa nicio funcție de conducere în PSD până la momentul în care își va demonstra nevinovăția față de acuzațiile aduse în justiție.

"Există însă și o situație nouă, specială, față de care trebuie să reacționez: președintele PSD este anchetat de DNA (nu contează cum și de ce!). Și alți colegi ai noștri au renunțat temporar la funcțiile politice pentru a-și lămuri situația juridică. Iar eu nu pot să cer altora să facă un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus să mi-l asum! Pentru a nu lăsa ca această situație să afecteze PSD, vă aduc la cunoștință decizia mea de a nu mai ocupa nicio funcție de conducere în partid până la momentul în care îmi voi demonstra nevinovăția față de acuzațiile aduse (în ce mă privește nu funcționează prezumția de nevinovăție prevăzută de Constituție!). În cazul în care nu voi avea o soluție a justiției în acest sens până la data Congresului PSD, nu voi candida la nicio funcție și voi lupta din simpla și onoranta calitate de membru de partid", precizează Ponta, duminică, într-o scrisoare adresată conducerii PSD și postată pe Facebook.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE