Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Reactiile politicienilor la desemnarea lui Ciolos ca premier

Postat la: 10.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat marţi că partidul va lua o decizie privind Cabinetul Cioloş după ce premierul desemnat va prezenta echipa, programul de guvernare şi modul în care doreşte să colaboreze cu Parlamentul.

"Am înţeles că domnul Dacian Cioloş doreşte să formeze un Guvern exclusiv din oameni neafiliaţi politic, nemembri de partid. În zilele următoare o să vedem cu ce echipă guvernamentală şi program vine în Parlament şi când vom afla aceste lucruri ne vom exprima o poziţie politică", a declarat Dragnea după anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind desemnarea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de premier.

Dragnea a mai spus că PSD este deschis la dialog. "Nu pot şi nu cred că este firesc să spunem dacă votăm pentru sau împotrivă pentru că deocamdată avem doar un nume şi un chip", a mai declarat liderul PSD, la insistenţele jurnaliştilor. El a spus că poziţia PSD va lua în calcul nu doar echipa şi programul de guvernare, ci şi modul în care Cioloş va dori să colaboreze cu Parlamentul şi dacă va ţine cont de pachetul de măsuri pe care social-democraţii l-au prezentat la consultările de la Cotroceni, vizând asigurarea stabilităţii economice.

Liderul PSD a făcut precizarea că, din ce a văzut public după declaraţiie de la Palatul Cotroceni, se conturează deja o majoritate în favoarea lui Dacian Cioloş. "Există date certe care arată că acest Guvern ar avea susţinere în Parlament, din ce am văzut ca declaraţii publice: PNL, UDMR, UNPR. Cel puţin până acum", a susţinut Dragnea.

Dragnea a spus totuşi că va exista o discuţie în interiorul Coaliţiei, însă a adăugat că, în acest moment, în condiţiile în care va fi un guvern tehnocrat, "toată lumea este în opoziţie", iar odată ce premierul desemnat va veni în Parlament se va forma o majoritate parlamentară. "Toată lumea este în opoziţie. Este o situaţie atipică. (...) Nu se mai poate spune că e vreun partid la putere", a comentat el. Dragnea a mai spus şi că este foarte probabil ca noul premier şi miniştrii săi să schimbe cea mai mare parte a secretarilor de stat, cel puţin cei numiţi politic, însă a atras atenţia că PSD va urmări cu atenţie ca demiterile să nu îi atingă şi pe experţii din Guvern.

"Noi suntem foarte atenţi, pentru că nu-l bănuiesc de rea-credinţă pe Dacian Cioloş, (...) dar este important care vor fi acţiunile şi modul cum va lucra cu miniştrii şi cum vor acţiona miniştrii. Suntem foarte atenţi şi foarte curioşi dacă vor începe nişte schimbări masive care nu vor ţine cont de pricepere sau expertiză ci pur şi simplu să fie înlocuiţi nişte oameni care nu sunt politici de alţi oameni care, vezi Doamne, nu sunt politici, dar sunt recomandaţi de altcineva", a spus Dragnea.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a anunţat că se va întâlni marţi seara cu premierul desemnat Dacian Cioloş la sediul Guvernului pentru a-i pune la dispoziţe "un spaţiu" pentru ca acesta să-şi desfăşoare atribuţiile, el adăugând că Cioloş are certe calităţi pentru a ocupa postul de prim-ministru.

"Este o alegere foarte foarte bună. Sunt convins că este o personalitate apreciată la nivelul întregii societăţi româneşti. Am avut onoarea şi plăcerea să colaborez cu domnia sa şi este o persoană categoric cu cerete competenţe care îl recomandă pe această poziţie"a declarat premierul interimar Sorin Cîmpeanu, marţi, după anunţul preşedintelui Klaus Iohannis.

Prim-ministrul a precizat că va avea o întâlnire cu Dacian Cioloş în această seară, la Palatul Victoria. "O să mă întâlnesc cu domina sa încă din această seară ca să-i propun un spaţiu la nivelul Guvernului, încă din aceasa seară, pentru a-şi putea desfaşura atribuţiile de premier desemnat", a arătat Cîmpeanu.

Dacian Cioloş, desemnat de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de premier, are la dispoziţie 10 zile pentru întocmirea listei şi a programului de guvernare, cu care să se prezinte în faţa Parlamentului pentru obţinerea votului de încredere, pentru învestire fiind necesare 274 de voturi.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE