Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












România pierde 2 miliarde de euro din fondurile europene pentru transport în timp ce camioanele stau blocate pe centura

Postat la: 08.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

COMUNICAT DE PRESA. Vicepreședintele PNL Alexandru Nazare atrage atenția că din fondurile europene pentru transport abia au fost cerute anul acesta la decontare 14 milioane de euro, deși au trecut 6 luni în care lucrările trebuiau să fie avansate.

"În loc să participe la inaugurarea autostrăzii de la Nădlac premierul Ponta ar trebui să își facă timp pentru a vedea camioanele care stau blocate pe centura București sau pe Sibiu-Pitești, autostrada care se surpă lângă Sibiu pentru că a fost inaugurată la presiunile sale în campania electorală sau lucrările care stagnează pentru autostrada dintre Lugoj și Deva. Degeaba inaugurăm trecerea pe autostradă dintre România și Ungaria dacă nu avem funcțional întreg coridorul de transport dinspre Constanța spre granița de vest, gâtuind astfel dezvoltarea economică a României. Premierul Ponta este direct responsabil pentru modul dezastruos în care au fost gestionate proiectele de autostrăzi în ultimii 3 ani. "

Deputatul PNL semnalează faptul că în primele 6 luni ale acestui an fondurile europene pentru transport au fost utilizate în proporție de sub 1% din ceea ce fusese programat. "Din cele 4,3 miliarde de euro fonduri europene pentru transport alocate în perioada 2007-2013 pentru anul acesta ținta era să fie cheltuite 1,3 miliarde de euro, din care aproape 600 de milioane de euro pentru autostrăzi și drumuri naționale, 400 de milioane pentru căi ferate, 200 de milioane pentru metrou, 50 de milioane pentru domeniul naval și 40 de milioane pentru modernizarea aeroporturilor. Bilanțul primelor 6 luni arată însă că CNADNR abia a cheltuit 5,5 milioane de euro, iar CFR 4,8 milioane de euro. În aceste condiții pierderile la sfârșitul anului vor fi de aproximativ 2 miliarde de euro", a concluzionat Alexandru Nazare.

Biroul de presă al PNL

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE