Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vasile Dâncu despre Liviu Dragnea: Ieri trădător, azi reformator!

Postat la: 01.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La scurt timp dupa alegerea ca presedinte, Liviu Dragnea s-a dotat cu un ideolog de uz personal, Vasile Dincu, ale carui opinii despre reformarea partidului noul lider pare sa le preia papagaliceste, dupa cum deja a remarcat presa.

Interesant de remarcat, acelasi Dincu il acuza pe Dragnea, cu ani in urma, la scurt timp dupa alegerea lui Ponta ca presedinte, ca a vindut partidul liberalilor contra unor bani pentru propriul judet si il avertiza pe Ponta sa nu se lase pe mina unor tradatori ca el. Azi, Dincu saluta sansa istorica a PSD de a se reforma sub flamura lui Dragnea, relateaza inpolitics.ro

"PSD avea nevoie de un organizator care sa gireze si sa proiecteze procesul de schimbare a partidului si mai ales de organizare specifica unui an electoral. Liviu Dragnea nu este condamnat definitiv, iar condamnarea a primit-o si pentru o culpa oarecum colectiva: a chemat oamenii sa voteze la referendum. Nu el a stabilit sa se faca referendumul, nu el a promovat ceea ce opozitia a numit „lovitura de stat". Politic, a facut ceea ce s-a aprobat in organismele USL si PSD. Partidul si votantii PSD nu il considera vinovat pentru ceea ce a stabilit instanta ca vinovatie. De altfel, Liviu Dragnea a plecat din guvern si din functia de presedinte executiv simplu, rapid. A aratat buna-credinta si supunere la sentinta provizorie, dar, dupa ce si Victor Ponta s-a accidentat politic, a fost nevoit sa accepte propunerea majoritatii, care l-a proiectat in scaunul de lider. Liviu Dragnea va fi o surpriza placuta pentru toti care se indoiesc acum(...)Partidul se poate reforma, daca il va urma pe Dragnea si noua echipa". (Vasile Dincu - Revista 22, 28 iulie 2015)

"Liberalii au dreptate sa incerce, s-au obisnuit cu capusarea PSD. Au condus cu 19% cativa ani tara, platind doar cateva dividente unor lideri PSD sau pompand investitii publice in judete pesediste de talia Teleormanului. Crin Antonescu are nevoie de o speranta, cat de firava, privind o viitoare revenire la putere, greu ar putea sa-si linisteasca altfel pe cei din partid care au inca nostagia puterii asociate, firesc, cu Tariceanu.
Motivatia impingerii lui Ponta spre alianta cu liberalii este poate fi chiar mai puternica in interiorul PSD. Unii vor sa-l impinga pe Ponta spre obiective electorale, pentru a-l distrage de la obiective politice. Cuvantul reforma sau modernizare ii sperie pe multi din cei alesi in echipa Mircea Geoana, dar care s-au trezit cu Ponta presedinte. Ei se gandesc, firesc, in fiecare zi ca Ponta ar putea sa astepte doar prilejul de a-i debarca, indiferent ce promisiuni de vasalitate i-au facut. Alegerile anticipate sau suspendarea lui Basescu suna bine pentru public si ar putea excita militantii din PSD, astfel incat se poata uita imperativul modernizarii sau a reformei. Dar Ponta intelege bine ca are cateva obiective politice imporante si cel mai tare obiectiv este faptul ca trebuie sa dea o lupta singur pentru a se consolida in functia de Presedinte(...)Ponta s-a maturizat si intelege ca nu se poate lasa pe mana echipelor liber-schimbiste de genul celor care au intors armele la ultimul Congres, sub conducerea secretarului general Liviu Dragnea".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE