Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Viorica Dăncilă: Fondurile europene, un domeniu în care România a evoluat enorm în ultimii trei ani

Postat la: 10.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

COMUNICAT DE PRESA. Eurodeputata Viorica Dăncilă, lidera europarlamentarilor PSD şi vicepreşedintă a Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, a condus discuţiile cu membrii delegaţiei Grupului S&D din Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European (REGI), care au efectuat recent o vizită de lucru în România. Tema discuțiilor a fost dezvoltarea regională şi situaţia fondurilor europene în România.

În cadrul discuţiilor dintre eurodeputaţii PSD Viorica Dăncilă, Victor Boştinaru şi Dan Nica şi membrii Comisiei REGI, Constanze Krehl, Tonino Picula, Derek Vaughan, Liliana Rodrigues, au fost abordate teme de interes atât pentru România, dar şi pentru activitatea Comisiei, precum absorbţia fondurilor europene şi situaţia Programelor Operaţionale sau Master Planul pe Transport.

„Colegii socialiști din Comisia REGI a Parlamentului European au acceptat invitația noastră de a veni în România pentru a vizita proiecte de succes dezvoltate cu finanțare europeană și pentru a discuta cu membrii guvernului despre prioritățile privind dezvoltarea regională.

Mă bucur că pe agenda discuţiilor s-a aflat inclusiv situaţia fondurilor europene, deoarece este un domeniu în care România a evoluat mult în ultimii trei ani, cunoscând un ritm accelerat de creştere a ratei de absorbţie. Trebuie să depunem toate eforturile pentru a ne încadra în intervalul de 60-80 la sută absorbţie pe actuală perioada de programare. Este ultimul an în care mai putem cheltui banii alocaţi de UE pentru perioada de programare 2007 - 2013", declară Viorica Dăncilă, lidera europarlamentarilor PSD.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE